Ob petletki Tria Vasko Atanasovski »flower shower« v Gala Hali

Ob petletki Tria Vasko Atanasovski »flower shower« v Gala Hali (foto: Miha Guštin) Miha Guštin
27. 12. 2015

23. decembra, pred natanko petimi leti, je Trio Vaska Atanasovskega na Youtubu predstavil skladbo Come to me. Virtuzni trio je obletnico proslavil v ljubljanski Gala Hali, kamor se vsako leto decembra tradicionalno vračajo.

Plesa in energičnih ritmov željni obiskovalci so glasbeno umetniški trojček, ki ga sestavljajo ustanovitelj skupine, skladatelj in saksofonist Vasko Atanasovski, izjemen kitarist Dejan Lapanja in vsestranski makedonsko-slovenski bobnar Marjan Stanič, pozdravili z velikim navdušenjem. Sploh tisti, ki so se tradicionalnega prazničnega koncerta udeležili že prejšnja leta, saj so vedeli, da se obeta vroča noč. In seveda se niso zmotili.

Uigrana zasedba tria, ki se spogleduje z različnimi žanri, od džeza, etna, bluesa, klasike do orientalske glasbe, je začela kot se zanje spodobi - živahno in udarno. Prav tako so se odzvali tudi oboževalci pod odrom, a vsake toliko jih je glasba zapeljala v čutni svet Atanasovskovih balad in karizmatičnega vokala, ki jih je potopil v zibajoče objeme. Vsaj tiste, ki so prišli v paru seveda. 

Come to me je glasno odmeval v vsakem kotičku Gala Hale in med obiskovalci ustvaril pravi plesni "flower shower", seveda pa ni šlo niti brez znamenite Volim te, brez katere jih publika najbrž sploh ne bi spustila z odra. Tudi sicer jim je uspelo pobegniti šele po dveh bisih in zagotovo se razgreta množica ne bi branila niti tretjega, a so oder predali DJ Baktu, ki je nadaljeval z glasbeno vročico noči.

Trio za pomlad pripravlja novo, tretjo skupno ploščo, ki bo prav tako jezikovno razgibana, pisana in energična, z rezultatom pa so glasbeniki zelo zadovoljni. Za pokušino so postregli z dvema pesmima, Malo djevojko in Kozle, ki je dobila navdih po predelu Skopja, na podlagi slišanega pa se prav kmalu obeta še ena glasbena poslastica, ki bo pobožala dušo in pretresla telo. Sploh, če jo boste prišli poslušat v živo. Če vam ne uspe prej, pa zagotovo prihodnje leto decembra - v Gali Hali seveda.