Občinstvo Eme 2017 se je odločilo za BQL!

Občinstvo Eme 2017 se je odločilo za BQL! (foto: Daniel Novakovič/STA) Daniel Novakovič/STA
25. 2. 2017

Brata Anej in Rok Piletič sta na letošnji EMI s skladbo Heart Of Gold prepričljivo osvojila srca poslušalcev.

Čeprav jima je zmaga s skupnim seštevkom strokovne komisije in televoting ušla in sta končala v skupnem seštevku na 2 mestu, pa sta presrečna, da se je skladba takoj po polfinalu prijela tako v Sloveniji kot med oboževalci Evrovizije.

Že takoj po njunem polfinalnem nastopu minulo soboto, je videoposnetek izvedbe Heart of gold osvojil ljubitelje Evrovizije po Evropi. V manj kot tednu dni je namreč njun polfinalni nastop zbral več kot 350.000 ogledov, preko 500 komentarjev in preko 5.000 youtube všečkov. Eksplodirala so tudi njuna socialna omrežja, po komentarjih in navdušenju slovenskih poslušalcev, pa je bilo slutiti, da bosta BQL ena od konkurentov po izboru ljudstva na EMI. V velikem finalu sta potem tudi zares z naskokom osvojila prvo mesto po glasovih publike.

Glasbo za Heart Of Gold sta sicer ustvarila »evrovizijca« Maraaya (Marjetka Vovk in Raay), besedilo je spisal Anej sam, produkcija in aranžma pa je delo Raayeve ekipe Raay Music.

»Ko sva pred osmimi meseci združila najine solistične glasbene poti v novo zgodbo BQL, je bil uspeh najinega prvega singla Muza, veliko veselje in spodbuda za naprej. A nisva sanjala niti o Emi, kaj šele o takem odzivu in odzivu poslušalcev po Evropi, ki so takoj po predstavitvi zasuli najin video s komentarji in navdušenjem,« je povedal mlajši brat Anej po Emi, Rok pa dodal: »Lahko se sliši še tako klišejsko, ampak midva sva presrečna in uživava vsak trenutek. Najprej se bova dobro naspala, nato pa že pripravljamo turnejo nastopov po Sloveniji, tako da časa za počitek ne bo. Slovenskemu predstavniku pa želiva najboljšo uvrstitev! Hvala za vse glasove in zaupanje, Slovenija!«