Obilno deževje, ki je zajelo državo, povzročalo težave

Obilno deževje, ki je zajelo državo, povzročalo težave (foto: STA/Tamino Petelinšek) STA/Tamino Petelinšek
Vir: STA
18. 11. 2019

Obilno deževje, ki bo danes ponehalo, je v nedeljo in v noči na ponedeljek povzročilo nekaj težav v zahodni, severni in osrednji Sloveniji. Na republiškem centru za obveščanje so zabeležili 19 dogodkov, ko je meteorna voda zalila ulice, cestišča, stanovanjske in druge objekte. Nekaj težav je v železniškem prometu in oskrbi z elektriko.

O težavah zaradi vremena poročajo iz občin Brezovica, Dravograd, Izola, Kranjska Gora, Naklo, Nova Gorica, Piran, Radovljica, Vrhnika in Železniki.

Gasilci dveh poklicnih enot in 11 prostovoljnih gasilskih društev so prečrpavali vodo iz objektov, odmašili jaške za odtekanje meteorne vode, nameščali protipoplavne vreče in v Dravogradu spremljali pretok reke Drave, navaja poročilo republiškega centra za obveščanje Uprave RS za zaščito in reševanje.

Po podatkih Slovenskih železnic zaradi visokega nivoja vode v Bohinjskem predoru avtovlaki med Podbrdom in Bohinjsko Bistrico ne vozijo, lokalni potniški vlaki pa vozijo z zamudo.

Na območju Sladkega Vrha je minulo noč zaradi napake brez električne energije ostalo 645 odjemalcev. Dežurni delavci elektro službe napako odpravlja.

Na območju Občine Idrija je v nedeljo popoldne v naselju Ledinske Krnice močan veter razkril del strehe stanovanjske hiše. Tamkajšnji prostovoljni gasilci so z rezervnimi strešniki pokrili približno pet kvadratnih metrov strehe, navaja center za obveščanje.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri