Oboževalci užaloščeni: Za vedno se je poslovil priljubljeni pevec Jasmin Stavros

Oboževalci užaloščeni: Za vedno se je poslovil priljubljeni pevec Jasmin Stavros (foto: Goran Antley) Goran Antley
4. 5. 2023

V 69. letu starosti je za vedno zaspal eden najbolj priljubljenih pevcev, ki smo mu zelo radi prisluhnili tudi v Sloveniji. Na Hrvaškem se številni znani že poslavljajo od njega.

V 69. letu starosti je po hudi bolezni, zaradi kostnega raka, umrl Jasmin Stavros. Nekaj časa se je zdravil v KBC Rebro v Zagrebu, novico o njegovi smrti pa je za Slobodno Dalmacijo potrdil pevčev menedžer Ljubo Šeperić. Umrl je v sredo ob 21. uri.

Sicer pa se je Jasmin Stavros rodil leta 1954 v Splitu kot Milo Vasić. Na začetku kariere je na estradi deloval kot bobnar, pozneje pa je postal prepoznaven pevec z značilnim globokim in toplim glasom. Njegove zimzelene hite prepevajo številne generacije, znan pa je bil tudi po tem, da je na svojih koncertih spravil na noge skorajda vse. Vrsto let je polnil koncertna prizorišča in nenehno potoval iz mesta v mesto, saj so ga vabili v številne kraje - tudi izven meja njegove domovine.

V mladosti je veljal za nadarjenega nogometaša z obetavno kariero, a njegov oče ni bil navdušen nad tem. Sina je skorajda prisilil, da se je naučil igrati klavir. Stavros se je takrat temu močno upiral, a je sčasoma kopačke obesil na klin in se posvetil glasbi, kar se je izkazalo za odlično potezo.

Njegove zdravstvene težave so se začele v začetku tega leta, ko je imel hude bolečine v želodcu. V Karlovcu so ga nujno operirali, a je potem dobil še sepso. Žal se je pozneje izkazalo, da se je bolezen razširila in včeraj je izgubil svojo zadnjo bitko.

Morda bi vas zanimal tudi ta pogovor, ki ga vodi Borut Pahor.