Obračuna Dončića in Dragića bo v živo spremljalo veliko Slovencev

Obračuna Dončića in Dragića bo v živo spremljalo veliko Slovencev (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
7. 2. 2019

Sredi prihodnjega tedna se bosta v severnoameriški košarkarski ligi NBA prvič pomerila kluba slovenskih zvezdnikov Luke Dončića in Gorana Dragića, Dallas Mavericks in Miami Heat. Drugi medsebojni obračun bo konec marca, na oba košarkarska spektakla pa bo odšlo veliko slovenskih ljubiteljev športa.

Dve tekmi Dončićevega Dallasa in Dragićevega Miamija so izkoristile tudi številne turistične agencije s paketi, kot tudi mnogi Slovenci, ki bodo dneve okrog srečanj koristili za krajši dopust v lastni režiji ter oglede tekem in znamenitosti mest.

Kot so poudarili v današnjih poročilih Radia Slovenija, je zanimanje za tekmi Dallasa in Miamija med Slovenci veliko. Paket, ki ga ponuja agencija Kompas, vsebuje ogled raznih znamenitosti in treh tekem. "Klub Dallas je organiziral tudi srečanje z Dončićem po tekmi," je razložil Miha Širca iz agencije Kompas.

Veliko zanimanja je tudi na agenciji Tentours. Jurij Nared je za Radio Slovenija povedal: "V prejšnjih sezonah je bilo sem in tja povpraševanje za ogled tekem lige NBA, v tej sezoni neizmerno večje. Okrog 100 ljudi na tekmo."

Največ zanimanja je požela skupina na družbenem omrežju Facebook, kjer je Miha Pogačar zbral 800 ljubiteljev, ki si bodo skupaj ogledali tekmo. Obljublja tudi številne aktivnosti pred in po tekmi.

Največjo težavo je predstavljalo iskanje sedežev v dvorani, saj ob tako velikih skupinah ni enostavno najti dovolj sedežev drug ob drugem.

Prva tekma bo v sredo v Dallasu, na tej bržčas Dragić še ne bo igral, saj je trenutno še poškodovan.

Priporočamo