Od dolenjskega knjižnega sejma do zadnje čajanke z Manco Košir v sezoni!

Od dolenjskega knjižnega sejma do zadnje čajanke z Manco Košir v sezoni! (foto: profimedia) profimedia
29. 5. 2017

Tako v prestolnici kot širom po Sloveniji se tudi te dni obetajo številni dogodki, ki so tako ali drugače povezani s knjigo. Za ljubitelje odličnega branja in dobrih pogovorov je tako več kot poskrbljeno.

Preverite v nadaljevanju, ali se kaj še posebno zanimivega te dni dogaja tudi v vaši bližini ...

29. 5. ob 18. uri - Knjigarna Konzorcij

  • Podobe iz albuma družine Simonič-Šlebinger

Podobe iz albuma družine Simonič-Šlebinger - utrinki iz življenja družine iz Gornje Radgone pred sto leti. Knjigo bodo predstavili: Breda Ilich Klančnik, ki je gradivo zbrala in uredila, sourednica Zala Stanonik, dr. Janez Bogataj in oblikovalec Sašo Urukalo.

29. 05. - 01. 06. - Galerija Krka, Novo mesto

  • 40. dolenjski knjižni sejem

Na sejmu, ki bo potekal v Galeriji Krka, Novo mesto, bodo razstavljene knjige vseh slovenskih založb, ki so izšle od maja 2016 do maja 2017. Gostje slavnostnega odprtja sejma (29. maja, ob 19. uri, Galerija Krka, Šmarješka cesta 6, NM) bodo Boris A. Novak, Milan Dekleva, Metka Krašovec in Aleš Berger. Več o tej in ostalih prireditvah v sklopu sejma

31. 05. ob 18. uri - Knjigarna in papirnica Konzorcij

  • Od prve do zadnje strani: pogovor v spomin Predragu Matvejeviću.

Vabljeni k branju, pa tudi pogovoru v njegov spomin, na katerem bodo govorili Vasja Bratina, njegov prevajalec, Rada Lečič, njegova sodelavka na rimski univerzi La Sapienza, Brane Grubar, igralec in jadralec, prijatelj po »mediteranski« strani in Boris A. Novak.

31. 05. - 03. 06. - Knjigarna in papirnica Konzorcij

  • Bologna po Bologni

25. prodajna razstava Bologna po Bologni je pregled trenutno najaktualnejših in najbolj kakovostnih, tudi nagrajenih, knjig za otroke. Letošnja tematika je osredotočena na migrante, umetnost in naravo. Več o letošnji prodajni razstavi in prireditvah

01. 06. ob 18. uri - Mestna knjigarna Maribor

  • Lado: Ena sama ljubezen

Ob 60-letnici glasbenega delovanja velikega šansonjerja in umetnika Lada Leskovarja je izšla tudi njegova biografija. O knjigi bodo poklepetali na predstavitvi sam Lado Leskovar, Matej Kranjc in urednik Založbe Mladika Primož Mušič.

01.06. ob 19. uri - Mladinska knjiga Izola

  • Kaj zmore človek, ki ljubi?

Prijazno vabljeni na srečanje z novo knjigo Mance Košir Človeška ljubezen. Mančin gost bo terapevt Izidor Gašperlin.

03.06. ob 10. uri - Mestna knjigarna Maribor

  • Sobotna pravljična dežela

Ponovno se bomo zbrali v Pravljični deželi, kjer bomo prebirali pravljico Kjer je volja, tam je pot, zgodbo o majhnem kuščarju in prijateljih mravljicah, pajku, ptičkah, ki mu priskočijo na pomoč. V pravljično deželo pride tudi maček Muri.

6. 6. ob 18. uri - Hotel Union, kavarna

  • Čajanka z Manco Košir: Slavnostni zaključek sezone na vrtu hotela Union

Manca Košir bo uspešno sezono čajank slavnostno zaključila na Unionskem vrtu v pogovoru s svojimi dopisovalci iz knjige Človeška ljubezen, s terapevti Izidorjem Gašperlinom, dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič, mag. Miranom Možino in Tomažem Flajsom.

Več o dogodkih (pa tudi tistih, ki še prihajajo) pa lahko spremljate na spletni povezavi Dogodki.