Od Slavka Avsenika se bodo v Begunjah poslovili z vsemi državnimi in vojaškimi častmi!

Od Slavka Avsenika se bodo v Begunjah poslovili z vsemi državnimi in vojaškimi častmi! (foto: osebni arhiv Slavka Avsenika) osebni arhiv Slavka Avsenika
7. 7. 2015

Zadnje slovo Slavka Avsenika bo danes popoldan v Begunjah na Gorenjskem najverjetneje pospremilo od 5000 do 10.000 ljudi, na 1. programu TV Slovenija pa bo tudi neposredni prenos.

Cerkveni in civilni pogreb z žalno svečanostjo bo potekal od 16. do 19. ure, pogreba pa se bo udeležil tudi Borut Pahor.

Po poročanju rtvslo.si naj bi krsto s pokojnikom ob 8. uri zjutraj že prepeljali na Avsenikovo domačijo, da se od pokojnika najprej poslovijo najbližji, ob 9. uri pa je častna enota Slovenske vojske v imenu Boruta Pahorja položila vence.

Obiskovalci se bodo od Slavka Avsenika lahko poslovili v mimohodu do 15. ure in se vpisali tudi v žalno knjigo.

V Begunjah že zaznali povečan promet!

Organizatorji pogreba na področju Begunj že opažajo povečan promet, radovljiški policisti pa so že dan prej opozarjali, da na dan pogreba v Begunjah na Gorenjskem in na cestah, ki vodijo proti pokopališču pričakujejo zastoje, izredno pa naj bi bil spremenjen tudi prometni režim, kar bo označeno tudi s prometno signalizacijo.

Obiskovalci naj zatorej od doma odidejo pravočasno, da bodo na prizorišču pred Avsenikovo domačijo vsaj 2 uri pred začetkom svečanosti.

Na državni cesti Begunje – Tržič bo od Glasbene šole Avsenik do izvoza za Krpin 500 m onemogočen prevoz in zaradi varnosti ustrezno usmerjan s pomočjo občinskih redarjev in gasilcev od 8.00 do 19. ure. Parkirne površine se še urejajo na bližnjih travnikih in parkirnih mestih pred Elanom. Avtobusom bo omogočen dovoz do Elanove tovarne, kjer bodo odložili potnike in odpeljali avtobus na ustrezno mesto.

Priporočamo