Odbojkarski boji na kranjskogorski Snežni plaži

Odbojkarski boji na kranjskogorski Snežni plaži (foto: OZS Press, Chaka) OZS Press, Chaka
22. 3. 2017

V Kranjski Gori so se že pred dnevi odvijali odbojkarski dvoboji, a tokrat ne na parketu ali na mivki, kot smo sicer vajeni, temveč na snegu, po katerem so se najboljši odbojkarji in odbojkarice gibali kar v nogometnih čevljih.

Turnir z nazivom 2017 CEV Snow Volleyball Tour powered by Sberbank je na Snežno plažo privabil kar 30 dvojic iz 9 držav, kar je letošnji rekord evropske serije.

Dlani navijačev, ki so se še zadnjič v letošnji zimski sezoni lahko smučali na kranjskogorskem smučišču, sta najbolj ogrela Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk. Slovenska odbojkarja, ki sta na poti do finala pometla z vsemi favoriti, sta v finalu odpravila še Čeha Roberta in Davida Kufo.

Naša najboljša odbojkarja so v Kranjsko Goro prišle spodbujat slovenske skakalke, reprezentantke Špela Rogelj, Maja Vtič in Katja Požun, ki so tudi same stopile na snežno podlago in dokazale, da poleg skakalnic dobro obvladujejo še odbojkarsko žogo.

Karavana, ki je že obiskala Turčijo, Češko, Švico in Slovenijo, se zdaj seli v Avstrijo, nato še v Liechtenstein in Italijo.

odbojke