Oddaja Moj dragi zmore se je poslovila z malih ekranov

Oddaja Moj dragi zmore se je poslovila z malih ekranov (foto: Planet Tv) Planet Tv
10. 6. 2015

V torek, 2. junija, se je s peto sezono s Planet TV poslovila zabavna oddaja Moj dragi zmore.

Zabavna oddaja Moj dragi zmore je bila na Planet TV kar pet sezon, kar je za slovenski televizijski svet izjemen uspeh, saj le peščica oddaj na komercialnih televizijah doživi toliko sezon. Gledalci, med katerimi je bilo izjemno veliko družin, so se vedno znova vračali pred ekrane, kar kaže tudi zadnji rezultat gledanosti, saj je bila na dan predvajanja finalne oddaje to najbolj gledana zabavna oddaja slovenskih televizij – delež gledalcev je bil v skupini od 18 do 49 let 19,8 odstotka.

V 50 oddajah smo gostili kar 400 tekmovalcev, razdelili 300 tisoč evrov nagrad, od katerih je šlo 30 tisoč evrov v dobrodelne namene, in opravili 300 iger. Imeli smo eno poškodbo, zaradi katere je par odstopil od igre, in kar nekaj razdraženih želodcev.

Oddajo sta tri sezone vodila Nina Osenar in Miha Brajnik, zadnji je v četrti sezoni zasedel uredniški stolček, tako da se je Nini pridružil voditelj Marko Potrč. Oddaja je s sezonami rasla, dozorevala in se spreminjala, tako je v peti sezoni Nino zamenjala Lili Žagar. Planet TV je s tem postavil novi mejnik v oddajah v svetovnem merilu, saj je oddajo prvič vodil tudi resnični par.

"Zabavna oddaja Moj dragi zmore je bila zelo priljubljena in je imela zvesto občinstvo, a čas je, da gledalcem ponudimo nove zabavne vsebine. Ekipa je delo opravila odlično, saj so kreativno izvedli kar 300 iger in jih tudi scensko izjemno zasnovali. Pohvala gre tudi Lili in Marku, ki sta gledalcem dovolila, da so vstopili v kanček njune zasebnosti, saj sta se kar nekajkrat pošalila na svoj račun in s tem v peto sezono prinesla svež veter," je ob koncu oddaje povedal programski direktor Planet TV Gorazd Slak.