Odprla se je Akademija Franck v Ljubljani

13. 4. 2016 | Promocijsko sporočilo

Ob odprtju novega poslovnega središča Franck v Ljubljani so predstavniki podjetja posebej predstavili akademijo Franck.

To je izobraževalni program, ki ga vodijo profesionalni baristi Francka. Akademijo so pred leti odprli v Celju in jo zdaj preselili v Ljubljano. Cilj programa je izboljšati znanje in razumevanje gostinskega osebja o vseh vidikih priprave kave, od zrna do skodelice. Predvsem pa akademija Franck omogoča izpopolnjevanje spretnosti in umetnosti priprave vrhunskega espressa in drugih kavnih napitkov.

»Vrhunska kakovost surovine je samo eden od pogojev za odlično kavo. Drugi je vešča priprava napitka, in prav za to si prizadevamo s svojimi partnerji v sklopu akademije Franck. Slovenski potrošniki so veliki ljubitelji in poznavalci kave. Kaj prevlada, da se odločimo, v katerem lokalu jo bomo popili, pa lahko razberemo iz svetovnega trenda, ki kaže, da nas pritegneta prav spretnost in umetnost baristov oziroma način, na katerega pripravijo kavo,« je poudaril Stanislav Lazić, direktor HoReCa Slovenija.

Akademija Franck je eden najpomembnejših vidikov inovativne strategije podjetja, ki je v središče postavila negovanje kulture kave. Glavni cilj je nenehno širjenje in razvijanje umetnosti priprave vrhunskih kavnih napitkov, s katero se ohrani odličnost izdelkov Franck espresso.

Program usposabljanja vključuje posebne tečaje, v katerih tečajniki izboljšujejo pripravo espressa, cappuccina in drugih kavnih napitkov, pa tudi njihovega okraševanja (latte art) in poznavanja organoleptičnih lastnosti in shranjevanja kave ter pravilne uporabe kavnih aparatov.

Profesionalni baristi iz Francka ves čas razvijajo tudi nove izdelke in storitve. Tako so ob odprtju novega središča med drugim predstavili privlačne hladne različice kapučina Franck Café za sladko ledeno osvežitev v poletnih mesecih.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri