Odprta kuhna to soboto v Celju prinaša dve novosti

Odprta kuhna to soboto v Celju prinaša dve novosti (foto: Odprta kuhna PRESS) Odprta kuhna PRESS
4. 5. 2017

Po uspešni otvoritvi nove sezone bo v soboto, 6. maja, na mestni tržnici v Celju potekala druga letošnja Odprta kuhna.

Tudi tokrat bo bogata ponudba slovenskih in mednarodnih jedi med 10. in 20. uro poskrbela za vse okuse, v Celje pa prvič prihajata tudi dva nova ponudnika. To sta mariborski Jack & Joe Steak and Burger Club za ljubitelje sočnih mesnin ter ljubljanski Yildiz Han – hiša turške kulinarike, ki bo v Celje prinesla navdih skrivnostnega in aromatičnega orienta.

Jack & Joe Steak and Burger Club bo obiskovalcem Odprte kuhne v knežjem mestu predstavil svoje znamenite sendviče s cufano svinjino in govedino, katerih ključna sestavina je do popolne mehkobe počasi in pri nizki temperaturi pečeno meso, ki s tem posebnim postopkom postane tako nežno, da se ga lahko na trakce nacufa kar z vilico. Pri nas je to morda še manj znana variacija, ki sicer prihaja iz ZDA, kjer se na tak način pripravljeno meso imenuje »pulled pork« ali »pulled beef«.

Yildiz han pa je zdaj že kar legendarna restavracija, ki je v slovenski prostor prinesla del bogate turške kulture – tradicionalno turško gostoljubnost, povsod dobro poznani kebap, različne vrste pit, jedi z raznovrstno zelenjavo, nepogrešljiv svež sir in jogurt, pa tudi pristen turški ambient. V soboto se bodo Celjanom predstavili s poslasticami, kot so yildiz bureg, beyti kebab, ič pilav, sač kavurma, različne sarmice (karišik dolmasi) ter z omamno pistacijevo baklavo.

Skupno bo na mestni tržnici v Celju to soboto kar 25 različnih stojnic, poleg omenjenih novosti še Thai Inn Pub, Organic Garden, Indijska restavracija Namasté, Dežela okusov, J&B vinoteka, Restavracija Shambala, Gostilna in pivnica Stari Pisker, Super hrust, Restavracija Kitajski vrt, Argentino Steakhouse, Nonbiri SushiSpotting, Atelier Karim, Abi Falafel, JEDU - Street Food, Dvor Jezeršek, Experiment; no ART = no FUN, Green Republic - Smoothies & more, Galerija okusov, Gostilna Čad, Burrito Loco, TWISTER Ice Cream Rolls, stojnica z izbranimi kraft pivi Craft beer ter seveda stojnica z info točko Odprte kuhne.