Odprta kuhna z noro ponudbo najboljših kuharskih mojstrov

23. 3. 2017
Deli
Odprta kuhna

Najboljši slovenski kuharski mojstri bodo v petek, 24. marca, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani zakuhali začetek že 5. sezone Odprte kuhne.

Ekipa Ok z Ano Roš in Valterjem Kramarjem
Ana Roš
Bine Volčič
Janez Brazovž
Karim Merdjadi

Naša najbolj priljubljena kulinarična tržnica bo potekala bo vsak petek, in sicer marca, aprila, maja in oktobra med 10. in 21. uro, od junija do septembra pa med 10. in 22. uro.

Organizacijska ekipa je zadnje mesece preživela v intenzivnih dogovorih s ponudniki, katerih rezultat bo resnično vrhunska izkušnja slovenske kulinarke v prestolnici.

Starim znancem se bodo letos, med drugimi, pridružili Urška Dvoraček in Luka Nagode iz Lude, Jorg Zupan iz Ateljeja, Marko Gorela iz Istrian Tapas, Marko Ručman iz restavracije Altroké in še mnogi drugi.

»Slovenija je vrhunska kulinarična destinacija, pa ne samo zaradi vrhunskih kuharjev, ampak tudi zaradi Odprte kuhne.« je pred začetkom nove sezone kratko in jedrnato povzel starosta slovenske vrhunske kulinarike Janez Bratovž iz JB Restavracije, direktor Odprte kuhne Lior Kochavy pa dodaja: »Presrečni smo zaradi odziva in pripravljenosti najboljših slovenskih kuharskih mojstrov za sodelovanje na Odprti kuhni. Vrhunska hrana in pijača sta tako dostopni najširšemu krogu ljudi – domačinom, za katere je prijetno druženje na Pogačarjevem trgu postalo slasten uvod v konec tedna, in turistom, s čimer se Ljubljana in Slovenija odločno pozicionirata kot vrhunski kulinarični destinaciji.«

Alma Kochavy, vodja projekta Odprta kuhna, ob tem poudarja, da je prav kakovost ponudbe, ki kombinira izjemne kulinarične kreacije in vrhunsko pripravljene klasike ulične prehrane, tista, po kateri se Odprta kuhna razlikuje od podobnih projektov doma in po svetu. S tem se strinja tudi Ana Roš, ki so jo v začetku letošnjega leta razglasili za najboljšo kuharsko mojstrico 2017, ki je tik pred začetkom nove sezone dejala: »Odprta kuhna je izjemen projekt, ki daje možnost slovenski kuhinji in kuharjem, da se kreativno izrazijo tudi v bolj sproščenem vzdušju tako imenovane 'street food' tržnice, konceptu, ki je priljubljen predvsem v azijskem delu sveta. Zabavno, poučno in predvsem tako drugačno od vsakdanjega ljubljanskega vrveža.«

Karim Merdjadi, znan po čudovitih slaščicah ter seveda televizijskih oddajah MasterChef in Gostilna išče šefa, je Odprto kuhno poimenoval kar kulinarični Babilon: »Na Odprti kuhni lahko na enem mestu okušamo dobrote iz vseh petih celin in projekt nedvomno pušča velik pečat na slovenski kulinarični sceni. Je velika priložnost za ponudnike, da predstavijo svojo kulinariko in dobijo takojšen odziv obiskovalca. Odprta kuhna je naredila revolucijo v dojemanju ulične prehrane v Sloveniji. Izkazalo se je, da je ulična prehrana lahko visoko kulinarično doživetje, v katerem lahko uživamo tudi v kratkih hlačah in natikačih. Cenim trud, ki ga ekipa Odprte kuhne vlaga v ta projekt in njihovo skrb za ponudnike. Vse poteka zelo profesionalno in hkrati zelo domače, kot da smo ena velika družina. Zato so nam manjkala naša petkova druženja in komaj čakamo novo sezono.«

Družabni element pa izpostavlja tudi redni obiskovalec Bine Volčič iz bistroja Monstera, ki ga širša javnost pozna iz šova Gostilna išče šefa: »Odprta kuhna je popestrila ljubljansko kulinarično sceno, na enem mestu je združila svetovne kuhinje in top šefe. Je super projekt na visokem organizacijskem nivoju! In všeč mi je, da se vsak petek na Pogačarjevem trgu srečam s kolegi gostinci, ki jih sicer čez leto ne vidim pogosto.«

Seznam ponudnikov, ki so že potrdili sodelovanje na Odprti kuhni, je letos resnično neverjeten in na njem je v tem trenutku 75 ponudnikov.

»Seveda na Pogačarjev trg ne moremo spraviti vseh naenkrat, pa tudi vsi ponudniki zaradi drugih obveznosti ne morejo sodelovati prav vsak petek. Ponudba bo tako vsakič nekoliko drugačna, vsak petek pa bo obsegala približno 50 ponudnikov,« je pojasnila Alma Kochavy. Tako bo na Odprti kuhni tudi letos zagotovo poskrbljeno za prav vse okuse in načine prehranjevanja, vse informacije pa so ljubiteljem Odprte kuhne kot vedno na voljo na spletni strani www.odprtakuhna.si in na Facebook strani projekta.

Seznam ponudnikov:

  • Abi Falafel, Altrokè, Argentino Steakhouse, Atelier Karim, Atelje, Barbarella, Bazilika Bistro, Burrito Loco, Café Romeo, Craft Beer, Dežela okusov, Dnevni bar pr'Mrtinet, Dvor Jezeršek, Experiment; no ART = no FUN, Galerija okusov, Gin & Tonic by eVino, Gostilna Čad, Gostilna in pivnica Stari Pisker, Gostilna Lovski dom, Gostilna Mihovec, Gostilna Na burji, Gostilna na gradu, Gostilna Pri Danilu, Gostilna Pri Kuklju, Gostilna pri Mari, Gostilna Pri Škrubiju, Gostilna Rajh, Gostilna Tomi, Gostinstvo in catering Koren, Gostišče Grič, GourmeThomas, Green Republic - Smoothies & more, Güjžina - The soul of Pannonia, Hiša Franko, Hiša Raduha, Hood Burger, Indijska restavracija Namasté, Istrian Tapas, J&B vinoteka, Jack & Joe Steak and Burger Club, JB restavracija, Jedu - Street Food, Kuharai, Kuhinja Krušič, Libanonske meze in drugi užitki, Luda, Mala kmetija, Maxim, Miramar, Nonbiri SushiSpotting, Organic Garden, Pavus - Grad Tabor Laško, Penine Istenič, Perzijska kuhinja, Pop's Place, Restavracija in vinski bar Dam, Restavracija Kitajski vrt, Restavracija Krtina D'Ampezzo, Restavracija Pri levu, Restavracija Primorka, Restavracija Shambala, Restavracija Skipass, Skuhna, Slon 1552, Superhrust, Taverna Tatjana, Thai Inn Pub, Tokyo Piknik, Torterija, TWISTER Ice Cream Rolls, Vander Urbani Resort, Vila Herberstein, Vinoteka Movia, Yildiz Han - hiša turške kulinarike, Zvezda Bistro.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec