Odprta kuhna z novostmi prihodnjo sredo ponovno pride v Novo Gorico

Odprta kuhna z novostmi prihodnjo sredo ponovno pride v Novo Gorico (foto: Odprta kuhna PRESS) Odprta kuhna PRESS
23. 5. 2018

Najbolj priljubljena kulinarična tržnica pri nas Odprta kuhna bo sredi prihodnjega tedna razveselila vse lačne in žejne v Novi Gorici. Čeprav bi moralo na Bevkovem trgu omamno dišati že jutri, bo zaradi temperamentne vremenske napovedi Odprta kuhna v Novi Gorici gostovala v sredo, 30. maja. Med 10. in 21. uro bo svoje dobrote obiskovalkam in obiskovalcem v pokušino ponudilo kar trideset različnih ponudnikov, med njimi pa bodo tudi trije, ki se bodo v Novi Gorici predstavili prvič. To so Dnevni bar Pr'Mrtinet za ljubitelje dimljenega mesa, afriško-azijsko-južnoameriška Skuhna ter zapeljivo osvežilni Gin & Tonic by eVino.

Ekipa Dnevnega bara Pr'Mrtinet se bo v mesto vrtnic pripeljala iz Luč pri Grosupljem, kjer v prenovljenem starem skednju oživljajo družinsko tradicijo, ki jo je že leta 1914 začel lastničin praded. Sami so razvili posebno pečico na oglje, v kateri dimijo in pečejo tudi na Odprti kuhni, da lahko gurmani uživamo v sočnih burgerjih z natrgano svinjino, na žaru popečenih govejih rebrih in počasi dimljenih govejih prsih.

Na stojnici Skuhne bodo radovedni jedci našli obilje priložnosti za poskušanje novega, kot so sambuse, ocvrti polnjeni testeni trikotniki po somalijsko, napitki iz Tunizije in Kolumbije, ali pa portoriški sendvič jibarito, v katerem ocvrta platano banana nadomesti kruh. Naravnost v poletje pa nas bo poneslo ob obisku stojnice Gin & Tonic by eVino. Ta klasični koktajl zna ekipa eVina odlično preobleči v ekstravagantna oblačila, saj vsakemu od različnih vrhunskih ginov najdejo drugo vrsto prav tako vrhunskega tonika, kombinacije pa še dodatno začinijo. Nekaterim dodajo pomarančno lupinico in eksotični kardamom ali blagodejni žajbelj, druge obogatijo z dodatkom brinovih jagod in rožmarina, tretje z dodatkom grozdja in sanjskega hibiskusa ali pa razkošnega granatnega jabolka in timijana.

Dobre novice se obetajo tudi tistim, ki so na aprilski premieri pogrešali nekaj starih znancev Odprte kuhne, saj se na Bevkov trg tokrat vračajo Dvor Jezeršek s svojim znamenitim šmornom, Green Republic z najboljšimi smutiji in četico presnih tortic ter Gostilna Pri Mari s slastnim ocvrtim piščancem in praženim krompirjem, sočnimi rebrci z žajbljem in krasno korenčkovo potico. Čisto prvo »predstavo« v tej sezoni pa bodo prav v Novi Gorici izvedli fantje iz ekipe Experiment; no ART = no FUN ter s svojimi kreativnimi kavnimi napitki skrbeli, da ne bomo ob obilju vsega dobrega prehitro omagali.

Nova Gorica se bo torej prihodnjo sredo v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica ponovno prelevila v središče kulinaričnega dogajanja, kjer bo prijetno pomladno druženje potekalo ob bogati ponudbi sladkega in slanega, sočnega in hrustljavega, domačega in eksotičnega.

Priporočamo