Odprta kuhna zaključuje četrto sezono v Novi Gorici

Odprta kuhna zaključuje četrto sezono v Novi Gorici (foto: Odprta kuhna PRESS) Odprta kuhna PRESS
26. 9. 2019

V sredo, 25. septembra, bo Odprta kuhna v Novi Gorici zaključila že četrto sezono kulinaričnih sred, ki na Bevkov trg ob vsakem gostovanju priljubljene kulinarične tržnice privabljajo številne gurmane iz mesta vrtnic in okolice. Ti se bodo med stojnicami lahko sprehodili od 10. do 21. ure. Nekateri bodo poiskali novosti, mnogi se bodo ustavili pri svojih stalnih favoritih, vsi pa bodo sredi tedna uživali v dejstvu, da vsaj en dan kuhalnice ne bo treba vihteti doma.

 

V ponudbi jedi Odprte kuhne se že kažejo jesenski odtenki. Tako so, denimo, pri Super hrustu svojega hrustljavega odojka dopolnili s porcijo kislega zelja in praženega krompirja, tistim, ki sledijo načelom rastlinske prehrane, pa bo gotovo teknil veganski chili sin carne na stojnici Veganike. Jesensko kapljico na i v obliki toplega napitka pumpkin spice latte pa pripravljajo na stojnici Experiment; no ART = no FUN.

Dušo in srce vedno ogrejejo tudi bogate mesne jedi, denimo sočni stejki s krompirčkom pri Argentino Steakhouse, porcija čevapčičev pri Gostilni Čad, mehka rebrca pri Gostilni in pivnici Stari pisker ali dobrote iz konjskega mesa pri Kuhinji Krušič. Z jedmi iz različnih koncev sveta bodo v Novi Gorici lačne pocrkljali pri Deželi okusov in pri Indijski restavraciji Namasté, prvi z egipčanskimi in drugi z indijskimi zvitki, na stojnici Yildiz Han – hiša turške kulinarike bodo vabile bližnjevzhodne dobrote, dlje v Azijo pa bodo obiskovalce Odprte kuhne popeljali na stojnicah Restavracije Kitajski vrt, Restavracije Shambala in Roza slona. Tudi sladkosnedi ne bodo ostali praznih trebuščkov, saj bodo tu Atelier Karim s pisanimi makaronsi, Dvor Jezeršek s svojim znamenitim šmornom, Moji štruklji Slovenije z božanskimi štrukeljci ter Twister Ice Cream Rolls z najbolj zabavnim sladoledom daleč naokoli. Slovensko kraft pivo na stojnici Craft Beer in džin tonik z najboljšimi slovenskimi džini na stojnici Brina pa tako ali tako prijajo v vsakem letnem času.

Priporočamo