Odprtje hipodroma v Lipici- z lipicanci in temperamentnimi andaluzijci

Odprtje hipodroma v Lipici- z lipicanci in temperamentnimi andaluzijci (foto: Kobilarna Lipica) Kobilarna Lipica
29. 8. 2017 | Promocijsko sporočilo

Najlepši beli lipicanci in temperamentni andaluzijski konji bodo v nedeljo, 3. septembra, pripravili nepozaben konjeniški spektakel ob Dnevu Kobilarne Lipica in odprtju prenovljenega lipiškega hipodroma.

Dan Kobilarne Lipica je ena najbolj priljubljenih in najbolje obiskanih prireditev v Lipici, ki vsako leto pritegne več tisoč obiskovalcev. Letos bodo v kobilarni na ta dan odprli prenovljeni hipodrom in napovedali Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg, na katerem bodo od 20. do 24. septembra nastopili najboljši vozniki sveta.

Odprtje hipodroma v Lipici

Predstava Lipiške šole klasičnega jahanja ob spremljavi Big banda Orkestra Slovenske vojske

Dan Kobilarne Lipica bo okronala predstava Lipiške šole klasičnega jahanja z izvedbo najzahtevnejših figur klasične dresure v veliki šolski kvadrilji in solo točke. Posebno doživetje pa bodo tudi spektakularni skoki Šole nad zemljo, s katerimi so zasloveli po vsem svetu. Njihov temperament, lepoto in dovršenost gibanja bo spremljala glasba Big banda Orkestra Slovenske vojske. Gostje spektakla bodo jahači Združenja rejcev lipicanca Slovenije in konjeniki Postaje konjeniške policije Ljubljana.

Konjeniški spektakel gostov iz Španije

Na ta dan v Lipico prihajajo še prav posebni gostje iz Španije, ki bodo ob odprtju lipiškega hipodroma prvič nastopili v Sloveniji. S kar 10 konji in temperamentnimi plesalkami flamenka bo skupina Cordoba Ecuestre predstavila tradicijo Andaluzije, od koder so kmalu po ustanovitvi Kobilarne Lipica leta 1580 na Kras pripeljali prve španske žrebce in tako napisali prvo stran izjemne zgodbe o nastanku lipicanske pasme konj.

Odprtje hipodroma v Lipici

Otvoritev prenovljenega lipiškega hipodroma

Prenova lipiškega hipodroma se je pričela konec maja. Sredstva zanjo je prispevalo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, z željo, da bi Kobilarna Lipica zagotovila vrhunsko raven izvedbe svetovnega prvenstva ter številnih konjeniških in drugih prireditev. Zasnovo prenove so pripravili projektanti iz studia DRAFT arhitekti. Izvajalec, Makro 5 gradnje d.o.o., je v sklopu prenove uredil tudi servisni objekt v bližnji vrtači. Tako je Kobilarna Lipica v drugi polovici avgusta dobila najbolj sodoben in najbolj atraktiven hipodrom v širši regiji.

Odprtje hipodroma v Lipici

Dogodek Dan Kobilarne Lipica bo obiskovalcem ponudil tudi pester spremljevalni program in celodnevno dogajanje za družine.