Odzivi na krvavi petek 13. v Parizu!

Odzivi na krvavi petek 13. v Parizu! (foto: profimedia) profimedia
14. 11. 2015

Serija šestih simultano izvedenih terorističnih napadov, ki so po zadnjem štetju terjala življenja najmanj 130 ljudi in za seboj pustila več kot 350 ranjenih, je sinoči pretresla francosko prestolnico in z njo svet. Francoski predsednik Francois Hollande je kmalu zatem razglasil izredne razmere in zaprl državne meje.

Odzivi na peklenske dogodke, od katerih je bil najhujši napad na koncertu rockovske skupine Eagles of Death Metal v koncertni dvorani Bataclan v središču Pariza, so enoglasne. Brzojavke, sožalja in obsodbe terorističnih dejanj dežujejo iz celega sveta.

Parižani so se že sinoči odzvali z množičnim protestnim zborom, s katerim so želeli sporočiti vsem ekstremistom tega sveta, da ne bodo klonili. Da jih ni strah!

Završala pa je tudi na spletnih omrežjih.

Tam so odzivi manj usklajeni. Medtem ko nekateri že kažejo s prstom na begunce (sinoči naj bi kmalu po teh krvavih dogodkih zagorelo v begunskem taboru v Calaisu), drugi ogorčeno odgovarjajo, da so begunci tukaj ravno zato, ker bežijo pred taistim zlom, ki je sinoči sejalo smrt in kaos v Parizu.

Kdo so torej napadalci? Zaenkrat je znano, da naj bi jih bilo osem. Od tega se jih je sedem razstrelilo v napadih, enega pa naj bi ubila francoska policija. Po poročilih očividcev naj bi tekom napadov z jasnimi vzkliki izražali podporo Islamski državi.

Nekaj odzivov s Twitterja!

Eden najbolj odzivnih sinočnih tvitov na temo #ParisAttacks in #PrayForParis je bil tvit, ki je bil do tega trenutka deljen več kot 50.000-krat ...

Nadvse dobro je bil sprejet tudi naslednji #JeSuisParisien tvit ...

Pozive k miru in obsodbi vsakršnega nasilja so ujeli ne le v besedi, ampak tudi v risbi ...

Fotografije odzivov po svetu, ki povedo več kot tisoč besed ...

Priporočamo