Ne spreglejte: zabavne avdicije živali & filma DOLITTLE

Ne spreglejte: zabavne avdicije živali & filma DOLITTLE (foto: PROMO) PROMO
7. 1. 2020 | Promocijsko sporočilo

Za prihajajočo družinsko pustolovščino Dolittle, ki v kinematografe prihaja sredi januarja, so morali narediti avdicijo, kjer je slavni zdravnik Dolittle (upodobi ga igralec Robert Downey Jr.), ki se lahko pogovarja z živalmi, izbiral živali za večje vloge v filmu.

Katera od živali je prišla na avdicijo, kako so se odrezale in katera je dobila vlogo v filmu, si lahko ogledate v zabavnem posnetku AVDICIJA.

Družinska pustolovščina je posneta po liku doktorja Dolittla, ki ga je ustvaril angleški pisatelj Hugh Lofting, glavna vloga ekscentričnega zdravnika pa je pripadla igralcu Robertu Downeyju Jr. Film je režiral dobitnik oskarja Stephen Gaghan (Siriana, Preprodajalci). V filmu zaigrajo ali so živalim posodili svoj glas Antonio Banderas, Emma Thompson, Ralph Fiennes, Rami Malek, Octavia Spencer, Kumail Nanjiani, Marion Cotillard, Selena Gomez, John Cena in drugi, med slovenskimi igralci, ki so posodili svojege glasove, pa so Uroš Maček, Maja Končar, Sebastijan Cavazza, Sašo Stare, Matevž Mueller, Niko Zagode, Janja Majzelj, Iztok Valič in drugi.

O zgodbi

Potem ko je pred sedmimi leti izgubil ženo, se ekscentrični doktor John Dolittle (Robert Downey Jr.), slavni zdravnik in veterinar kraljice Viktorije Britanske, umakne pred svetom za visoke zidove graščine Dolittle, družbo pa mu delajo le eksotične živali. Ko pa mlada kraljica (Jessie Buckley) hudo zboli, se mora Dolittle, čeprav nerad, odpraviti na epsko pustolovščino na mitičen otok, da bi našel zdravilo, pri tem pa si povrne duhovitost in pogum, ko naleti na stare nasprotnike in odkrije čudežna bitja. Zdravniku se na popotovanju pridružijo mladi, samoimenovani vajenec (Harry Collett) in hudomušna izbrana družba živalskih prijateljev - med njimi nestrpna gorila (dobitnik oskarja Rami Malek), navdušena, a neumna račka (dobitnica oskarja Octavia Spencer), prepirljiv in ciničen noj (Kumail Nanjiani), vznemirljiv polarni medved (John Cena) ter trmasta papiga (dobitnica oskarja Emma Thompson), ki je zdravnikov zaupnik in svetovalec.

Družinska pustolovščina DOLITTLE na redni spored v kinematografe
v sinhronizirani in izvirni različici prihaja 16. januarja.