Oktobra se razvajajte v slogu starih Rimljanov

29. 9. 2016 | Promocijsko sporočilo

Jesen je tu in z njo malo nižje temperature, ki so kot nalašč za razvajanje v termah. V enih najstarejših termah pri nas, Rimskih termah, se lahko oktobra razvajate v slogu starih Rimljanov – v dvoje ali sami, med jesenskimi počitnicami pa z družino, saj lahko en otrok do 6 let in drugi do 12 let bivata brezplačno.

Svoje telo in duha lahko razvajate v unikatnem bazenu, zgrajenem po repliki bazena iz starega Rima. Zdravilna voda v osrednjem bazenu ima 32 stopinj Celzija, v hidromasažnih pa 38. Če vas ne bo ogrela voda, si privoščite eno izmed savn. V parni bo ves oktober na voljo gladiatorski piling s soljo in z ledom, v finski vas bodo razvajali z eteričnim oljem kamilice. V Wellness centru Amalija preizkusite rimski spa ritual, to je obnovitvena in hranilna nega telesa, ki združuje specifične aktivne sestavine (rižev prah, izvleček češnjevih cvetov) in prefinjen cvetni vonj. V historičnem delu term pa si privoščite 20-minutno rimsko kopel z eteričnim dodatkom in zeliščnim čajem.

Konec meseca bo plesno obarvan. Od sobote, 29. oktobra, do ponedeljka, 31. oktobra, bo namreč v Rimskih termah plesni vikend s plesnim večerom ter z delavnicami za line dance in salso. Zadnji oktobrski dan je namenjen najmlajšim, saj jih čakata Haloween otroška mini predstava in zabava.

Rimske terme so najstarejše terme v Sloveniji, z več kot 2000-letno tradicijo. Sestavlja jih hotelski kompleks treh štirizvezdičnih hotelov, wellness centra in medicinskega centra. Že v 19. stoletju so veljale za prestižno letovišče, saj so jih obiskovali člani kraljevih družin z vse Evrope. Danes so poznane kot ene najsodobnejših term v Sloveniji, z ločenimi bazeni za zdravstvene namene, vrhunskim referenčnim centrom za hrbtenico in historičnim delom vodnih nimf. Voda v termah ima zdravilni učinek in je med najbogatejšimi v Sloveniji. V Rimskih termah gostom nudijo številne sprostitvene in terapevtske programe bivanja. V programih poudarjajo preventivno skrb za zdravje in dobro počutje. Rimske terme so edine terme v Sloveniji z lastnim muzejem.

Več informacij na: www.rimske-terme.si.

Priporočamo