Oliver Dragojević z 'Gdje to piše?' in Gibonni z 'Onako, od oka'

Gibonni (foto: Dallas) Dallas
23. 3. 2016

Ko se združita dva velika glasbena velikana, dva Splitčana, ko je en Oliver in drugi Gibonni, je samoumnevno, da bosta predstavila novo glasbeno zgodbo.

Obstajajo pesmi za katere pač več, da se bodo za vedno vtkale v tvoje življenje.

Prav takšni sta Gibonnijevi 'Onako, od oka' in 'Gdje to piše'. Sta novi avtorski umetnini po katerih mlajšega Splitčana v tej predstavitvi spremlja naziv enega najboljših glasbenikov v regiji.

Pesem 'Onako, od oka' je Gibonni sam odpel, drugo pesem pa je posvetil Oliverju, prijatelju, človeku z enako mediteransko čutnostjo, osebi, ki mu je preprosto »Familija«. Ko Oliver pesem odpoje, se odvije popolnoma nova zgodba. In »Gdje to piše«?. Piše nekje v Splitu.

Nov album »Familija« prinaša devet pesmi, za katere je Gibonni besedilo in glasbo pisal na Korčuli in v Splitu v obdobju od 2014 do 2016.

Oliver in Gibonni sta na svojem prvem glasbenem projektu zbrala več kot 20 različnih vrhunskih glasbenikov. Pod produkcijo albuma se podpisujeta Nikša Bratoš in Elvis Stanić, ki sta dolgoletna sodelavca obeh glavnih vokalistov albuma.

Pesmi so se snemele v številnih studiih, začele so na Korčuli, obiskale so Split, Opatijo, Zagreb in preko Madrida, ter Pariza so poletele tudi v Los Angelesa.

Priporočamo