Omar Naber: »V Sloveniji ni težko bit faca«

Omar je Andreji tudi zapel. (foto: Barbara Reya) Barbara Reya
20. 3. 2017

»V tujini je trg veliko bolj natrpan. Tja derejo vsi glasbeniki z vsega sveta, vsi pridejo v London iskat svojo srečo. In mimogrede, življenje tam je precej dražje, kot pri nas, « je o odhodu in pevski karieri v tujini dejal Omar Naber in v šali dodal: »Nima smisla poskušat kje drugje, ker je v Sloveniji najlažje bit 'faca'. Pri nas se lažje izstopa in hitro lahko postaneš javna ter medijsko prepoznavna oseba. V tujini je vse to veliko težje.«

Romana Piskar, Bernarda Škrabar, Omar Naber in Lucija Smolnik.
Omar je obiskovalcem delil tudi podpise.

Avtorja in pisca besedil, ki je na posebni avdiciji dobil dovoljenje za igranje na londonski podzemni železnici, je v televizijski oddaji Zajtrk PR'Andreji gostila piarovka in menedžerka Andreja Jernejčič.

V studiu je vladalo sproščeno vzdušje. Z voditeljico sta govorila o vsem mogočem, med drugim tudi o pripravah na Evrovizijo, njegovem vsakdanu in tudi o ljubezni.

»Nobena ženska pri meni nima privilegijev, zato, ker imam vse rad,« je zaupal obiskovalcem v studiu, med katerimi smo lahko opazili tudi uspešne poslovne ženske – Romano Piskar, Zlato Zavašnik, Bernardo Škrabar in Lucijo Smolnik. Omar Naber, katerega največja ljubezen ostaja glasba, nas bo letos že drugič zastopal na Evroviziji. Predstaviti svojo državo tako ogromnemu številu ljudi je posebna čast je še dejal pevec, ki se na tokratni nastop pripravlja povsem drugače kot pred dvanajstimi leti.

»Nekaj sem se naučil na prejšnji Evroviziji. Vztrajam na tem, da moram ostati miren, zbran, skoncentriran, pa predvsem dobro naspan. Predvsem pa moram čuvati svoj glas.« Omar je v svoji pevski karieri izdal že pet zgoščenk in nastopal v 27 državah. S svojim prodornim glasom je ob koncu dopoldanskega druženja razveselili tudi gostiteljico. V roke je namreč prijel njeno kitaro in zapel ter zaigral.

Pogovor z njim si lahko ogledate nocoj na TV Vaš kanal on 20.30.

Značke: Omar Naber