Dogodki Promocijsko sporočilo

Oplovi prodajni saloni so prijazni psom

19. 6. 2015
Deli
Oplovi prodajni saloni so prijazni psom

Opel je prva avtomobilska znamka v Sloveniji, ki v svoje salone poleg lastnikov sprejme tudi njihove pse, za njihovo dobro počutje pa poskrbi z opremo posebnih kotičkov in s priboljški.

Oplov pooblaščeni trgovec Avto Moste na Kajuhovi v Ljubljani se je predstavil kot prvi salon prijazen psom, do konca junija pa bodo vsi Oplovi saloni imeli opremljen pasji kotiček.

Glede na razpoložljive podatke, je v Sloveniji namreč že več kot 225.000 psov oziroma ima v Slovenija psa že skoraj vsako tretje gospodinjstvo (30 odstotkov), kar nas glede na odstotek uvršča v vrh med državami v Evropski uniji. Prav tako je Slovenija psom zelo prijazna država, saj so psi dobrodošli v številnih hotelih in lokalih. Tudi v podjetju Opel Slovenija so se skupaj s trgovci odločili, da so pasji prijatelji dobrodošli tudi v Oplovih prodajnih salonih.

»Priznati moram, da so me, kljub temu, da imam tudi sam psa, podatki o številu štirinožnih prijateljev kar presenetili. In glede na to, da je čas preživljanja prostega časa z družinskimi člani vedno bolj omejen, se nam je zdelo primerno, da tudi Oplovci omogočimo obiskovalcem naših prodajnih salonov, da posvetovanja o nakupu opravijo v družbi svojih najbližjih, kamor seveda spada tudi pes.« je ozadje projekta »Psom prijazni Oplovi saloni« pojasnil Borut Gazvoda, direktor podjetja Opel Slovenija.

Na predstavitvi prvega Oplovega prodajnega salona Avto Moste v Ljubljani je povabljene nagovoril tudi direktor Tomaž Jeran: »Pri nas v Avto Moste smo prvi, ki smo udejanjili besede »Opel je prijazen psom« in dokazali, da mislimo resno. Od danes dalje lahko v našem salonu lastniki psov sproščeno in brezskrbno opravijo posvetovanja s prodajnim svetovalcem, saj jih ne skrbi za psa in poskrbeli bomo, da se bodo njihovi štirinožni prijatelji pri nas počutili dobrodošli.« je na predstavitvi dejal Tomaž Jeran, direktor podjetja Avto Moste.

Ljubljanski živalski vrt je Oplov dolgoletni partner in ker je ideja o Oplovih psom prijaznih salonih delno nastala tudi med sodelovanjem v ljubljanskem pasjem zavetišču Gmajnice, je tudi direktorica ZOO Ljubljana mag. Zdenka Barbara Ban Fischinger pozdravila prisotne in podprla Oplov projekt.

Ker se bliža čas počitnic, so na predstavitvi projekta poudarili tudi pomembnost varnega prevoza psa v avtomobilu, kot tudi potrebnih priprav pred samo potjo. Zakonske predpise in priporočene načine prevoza psa v vozilu je podrobneje razložil Andrej Zagožen iz podjetja Mr. Pet. Prav tako je demonstriral pravilno namestitev dodatne opreme, kot so varovalne mreže in zaščitna korita za prtljažnik avtomobila, ki jih nudi proizvajalec Opel in opremo, ki jo je mogoče dobiti v njihovo poslovalnicah – varnostne pasove, zaščitne prevleke in transportne kletke. Lea Leskošek, kinologinja, pasja inštruktorica, vedenjska strokovnjakinja in glavna trenerka pri Lepo vzgojen pes, ki je opravila delavnico pri svetovno znanem šepetalcu psom Cesaru Millanu, pa je razložila priprave na daljše vožnje psa z avtomobilom in na kaj moramo biti pozorni med samim potovanjem.