Ormoška vinska klet Puklavec Family Wines že petič osvojila častni naziv Vinar leta!

26. 8. 2021 | Promocijsko sporočilo

Od 21. do 26. avgusta v Gornji Radgoni v sklopu Pomurskega sejma poteka že 59. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, kjer so 24. avgusta razglasili zmagovalca Vinar leta 2021.

To leto je laskavi naslov ponovno osvojil oziroma zadržal lanski vinar leta - vinska klet Puklavec Family Wines. Laskavi naziv je tako že petič odšel v Prlekijo, kar je samo še dodatni dokaz, da večratni vinar leta ne spi na lovorikah, temveč vsako leto znova dokazuje odličnost njegovih vin.

To leto je vinska klet Puklavec Family Wines na vinskem ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona 2021 osvojila kar 27 medalj, od tega enega šampiona, tri velike zlate medalje, 9 zlatih medalj, 12 srebrnih medalj, eno zlato medaljo na ITC ter posebno nagrado Stanka Čurina.

Izjemen dosežek to leto pripisujejo šampionu v kategoriji rdeča vina – Merlot Instinct 2019, ki prihaja iz njihove makedonske butične vinske kleti ter častnemu priznanju Stanka Čurina za najbolje ocenjeno vino, katero je prejel njihov Rumeni Muškat suhi jagodni izbor 2017.

Rezultati so na voljo TUKAJ.

V kleti so se petega laskavega naziva zelo razveselili, saj s tem potrjujejo, da zagotavljajo trgu ter svojim zvestim vinoljubcem iz leta v leto odlična vina. Poudarjajo, da je za dosežen uspeh zaslužna celotna ekipa, ki ne samo odlično, ampak tudi s srcem opravlja svoje delo ter popolni naravni pogoji v slovenskih in makedonskih vinogradih. “Ponosni smo na vsako osvojeno medaljo, saj s tem uresničujemo začrtano vizijo Vladimirjevega očeta, Martina Puklavca – skupaj ustvarjati najboljša vina”, pravijo v kleti Puklavec Family Wines.

Za Puklavec Family Wines pa je bilo uspešno leto tudi na mednarodnih vinskih ocenjevanjih. Na najbolj uglednem vinskem ocenjevanju na svetu Decanter so letos prejeli 24 medalj, na BIWC – Balkan Wine Competition 2021 so prejeli 16 medalj, na International Wine and Spirits Competition IWSC 2021 pa še 6 medalj.

Rezultati 47. odprtega državnega ocenjevanja vin – Vino Slovenija Gornja Radgona in 11. Ocenjevanje EKO vin je potekalo od 12. do 14. julija 2021. 13. julija je bilo na sporedu še III. Ocenjevanje ITC – International Traminer Challenge. Na vseh treh prestižnih vinskih tekomovanjih je sodelovalo 170 vinarjev s 569 vzorci vin iz 5-ih držav.

Priporočamo