Osvajanje modnih trendov s Tilnom Artačem

Osvajanje modnih trendov s Tilnom Artačem (foto: Europark) Europark
27. 9. 2016 | Promocijsko sporočilo

V katerih barvah in modnih kosih bomo osvajali jesen in zimo? Da bomo v koraku s svetovnimi modnimi smernicami, se je v Europarku odvila modna revija, ki obljublja živahno jesen in zimo. Med trende nas je popeljal talentirani zmagovalec oddaje Znan obraz ima svoj glas Tilen Artač, ki je modno popotovanje popestril z imitacijo Svetlane Makarovič, Jožeta Potrebuješa in drugih.

Kot je povedala center managerka Europarka Simona Mandl, ki je tudi sama modna navdušenka, so si obiskovalci lahko ogledali žensko in moško modo, izhode za prosti čas in šport, manjkalo ni niti idej za modo v poslovnem svetu, predstavljene pa so bile tudi svečane kreacije. Modno poslastico je spremljala tudi simpatična Štajerka Natalija Verboten, na svoj račun pa so prišle tako ženske kot moški.

Jesenske modne smernice

Tilen Artač je navdušil z imitacijami, znani modeli slovenske modne scene – po modni brvi so stopili tudi Iryna Osypenko Nemec, Sabina Remar, Anamarija Avbelj, Eva Ahačevčič, Mitja Laznik in Jan Ternjak – pa z modnimi kosi v bordo rdeči, sivi, rumeni, olivno zeleni, modri, beli in črni. Tako za ženske kot za moške bodo zelo in "bomber" jaknice in trenčkoti, čakajo pa nas tudi pletenine in jeans, ki bo tokrat atraktiven v »old« modri barvi.

Koreografinja in stilistka Ana Žvorc je povedala, da je za nežnejši spol obvezna oprema pihajoče jeseni in zime plesir krilo. Pa naj bo v svili, usnju, pletenini, čipki, enobarvno ali v vzorcu. Dodaja, da se vračajo tudi "oficirski" plašči: »Army look je zamenjal "kamuflaž" stil, ki pa še vedno spominja na tiste značilne vojaške vzorce.«

Čas za pokrivala in šale

Na Europarkovi modni brvi smo si lahko ogledali veliko raznolikih šalov in pokrival, prav tako ne bo šlo tudi brez nakita, ki se v različnih vzorcih romantično prilega okoli vratu. Videli smo tudi, da se obutev še vedno nekoliko spogleduje z rahlo dvignjeno platformo, vendar so vedno bolj v ospredju kakovostni materiali in elegantne oblike salonarjev, gležnarjev ali nizkih čevljev, ki še vedno spominjajo na moški čevelj.