Oto Pestner - veličasten jubilejni koncert ob 60-letnici!

9. 12. 2015

Legenda slovenske zabavne glasbe Oto Pestner je 2. in 3. decembra ob svojem okroglem jubileju izpeljal kar dva veličastna koncerta v Cankarjevem domu.

Svoj 60. jubilej je Oto proslavil v krogu svojega zvestega občinstva na koncertu v slovesni Gallusovi dvorani. Zaradi izjemnega zanimanja so vstopnice hitro pošle, zato je Oto svoje oboževalce razveselil tudi večer prej, z dodatnim koncertom. Oto Pestner je koncert umestil v praznični december in pripravil res praznično vzdušje ter ob pomoči domačih in tujih glasbenih gostov, oba večera, izpeljal res nepozaben koncert. Tako je ponovno dokazal, da je izjemen vokalist, saj je z doživeto interpretacijo odpel številne znane uspešnice iz svojega obsežnega opusa. S pestrim repertoarjem se je Oto sprehodil od svojih glasbenih začetkov pa do danes ter se dotaknil vseh obdobij svojega ustvarjanja. Alpski kvintet, v katerem je mnogo let deloval tudi Oto, je zadovoljil vse ljubitelje narodnozabavne glasbe, ljubitelje popa pa je razveselil nastop skupine HELP! – A Beatles tribute, ki so nas z doživetim nastopom vrnili v zlati čas legendarnih Beatlov. Od popevke do popevke so Ota spremljali Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija, nastopili pa so tudi mnogi imenitni gostje: Pro Anima Singers, violinist Sandro Roj, pianist Petar Milić ter vokalisti Lynn Marie Rink, Elda Viler in Matej Hribernik.

Za vrhunec večera pa je publika Otu stoje zapela »Vse najboljše«, na oder pa so pripeljali veliko rojstnodnevno torto. Oto Pestner je tako čarobno proslavil svoj rojstni dan na dveh izjemnih koncertih in občinstvu pričaral dva čudovita decembrska večera, polna dobre glasbe in odličnih glasbenih gostov. Dogodek je posnela tudi RTV Slovenija, da si ga bodo lahko ogledali tudi vsi tisti, ki so žal ostali doma.

Oto Pestner je z dvema veličastnima koncertoma v Gallusovi dvorani proslavil svoj 60. jubilej!

Značke: Oto Pestner