Dogodki Promocijsko sporočilo

Otroci en dan prodajalci na že 3. otroškem bazarju!

28. 8. 2017
Deli
3. otroški bazar na Tržnice Brežice

»Na naši tržnici nam je uspelo pričarati prav poseben utrip. Običajno mestno življenje smo prepletli s smehom in z otroško živahnostjo,« navdušeno pove Aleksander Zupančič, direktor Javnega podjetja Komunala Brežice. Pod njihovim okriljem je tokrat potekal že 3. otroški bazar, ki so se ga udeležili številni domačini.

»Tik pred začetkom šole smo pomislili na naše otroke, ki so za en dan postali prodajalci. Na stojnicah so si med seboj lahko izmenjali rabljene šolske potrebščine, knjige in igrače. Vsak udeleženec bazarja, tudi tisti malo starejši, je doma pobrskal po omarah in s seboj prinesel otoško obutev in oblačila in tudi kakšno uporabno otroško opremo, ki je ne potrebuje več – na primer vozičke, kolesa, avtosedeže, ... « poudari Zupančič, direktor javnega podjetja, ki je na letošnjem vseslovenskem izboru Zlata nit prejelo nagrado za najboljšega zaposlovalca v kategoriji srednje velikih podjetij. S takšno izmenjavo ali prodajo želijo pomagati sokrajanom in s tem, nenazadnje, narediti tudi nekaj dobrega za okolje, saj so na dolgi rok poskrbeli za manjšo količino odpadkov.

Na brežiški komunali, ki velja za eno izmed najbolj inovativnih komunalnih podjetij pri nas, so po besedah Zupančiča poskrbeli za pestro sobotno dopoldne: »V otroškem kotičku je bilo ves čas zabavno, ob sproščenem druženju so otroci na plano spustili vso svojo ustvarjalnost, saj so lahko iz papirja izdelali hobotnice ali pa so se odločili za barvanje pobarvank. Knjižničarka Andreja iz Knjižnice Brežice pa je otrokom prebirala pravljice in jih kratkočasila z zanimivimi ugankami.« Na dogodku, ki je bil namenjen vsem občanom, so se tokrat predstavili tudi lokalni ustvarjalci unikatnih izdelkov, od nakita, različnih okraskov in spominkov, ekoloških pralnih plenic do izdelkov iz ameriškega slamnika za krepitev imunskega sistema, domačih testenin, marmelad in sokov.

Tako kot vsako soboto, se je tudi tokrat na tržnici odvila akcija Prinesi – odnesi. Občani, ki dogodek že dobro poznajo, so na stojnicah tokrat med drugim lahko našli veliko oblačil, obutve, slik, knjig in otroških stvari. Tradicionalna akcija pa je zgolj eden od mnogih projektov, s katerimi na komunali občanom želijo približati pomembnost spoštljivega odnosa do okolja.

Javno podjetje Komunala Brežice je na izboru Zlata nit prejelo nagrado za najboljšega zaposlovalca v kategoriji srednje velikih podjetij. Upravlja sedem javnih vodovodnih sistemov, tri kanalizacijske sisteme (Brežice, Obrežje in Globoko), 182 ekoloških otokov za ločeno zbiranje odpadkov, pokopališče in tržnico v Brežicah, občinske in zasebne večstanovanjske objekte ter poslovne prostore. Osnovno poslanstvo podjetja je ljudem omogočiti osnovne življenjske dobrine, kot je neoporečna pitna voda, ter omogočiti kakovostno bivanje v zdravem in čistem okolju.