Otrok otroku – kar 7200 evrov za Delfinčke

Cicibanici (foto: Skaza Press) Skaza Press
2. 10. 2017

Izjemno lepo donacijo v višini 7200 evrov so zbrali udeleženci 2. dobrodelnega Skazinega teka Otrok otroku. Polovico zneska so zbrali otroci s startninami, kar 720 jih je teklo, drugo polovico so k znesku dodali v Skazi. 2000 obiskovalcev je uživalo čudovit jesenski dan, ogrevanje z Juretom Koširjem, koncert Mance Špik, otroške delavnice in animacije pravljično opravljenih animatorjev, kulinarika in veselje ob zabavi – v Velenju je bilo res veselo.

Čez za 7200 evrov.
Jure Košir v teku.
Tekaške kronane glave.
Okrepčevalnica.
Tanja Skaza in Jure Košir.

Zbrani denar je namenjen prav posebni plavalni skupini Plavalnega kluba Velenje, Delfinčki. Gre za 24 otrok z Downovim sindromom. Skupino je pred 14. leti ustanovila Katarina Praznik, ki skupaj z desetimi vaditelji ves čas prostovljno pomaga otrokom, da splavajo, se rekreirajo, tekmujejo. Prejeta donacijska sredstva bodo namenjena pokrivanju stroškov za udeležbo na evropskem prvenstvu otrok z Downovim sindromom, ki bo konec oktobra v Parizu.

Organizatorje je število prijavljenih otrok prijetno presenetilo, saj so lanskoletno številko 420 letos zaključili pri 720 prijavljenih otrocih. To je zanesljiva potrditev, da gre za otrokom in staršem lep in plemenit dogodek, v katerem želijo solidarno prispevati za dobro drugih otrok. Okoli 2.000 obiskovalcev, staršev, navijačev in Velenjčanov pa je napolnilo prav poletno razigrano obalo Velenjskega jezera in preživelo čudovit, sproščen in družbeno koristen družinski dan.

Za otroško navdušenje je najprej poskrbel športnik in vzornik mladih, nekdanji smučar in tudi človek dobrodelnosti Jure Košir, ki je otroke vodil v ogrevanju in razgibavanju, tekel pa je s skupino Sončki, od 5 – 9 leta. Po zaključenih tekih je bila zabava v rokah Mance Špik, ki je dekleta skorajda niso spustila do odra, toliko podpisov in fotografij je bilo treba spisati in posneti.

Tek Otrok otroku nima enega zmagovalca. Zmagovalci so vsi, kajti tek parov otrok, ki morajo skozi cilj z roko v roki, ima pomemno sporočilo. Timsko delo je lažje, uspešenje, hitrejše. Prav zato na tem teku prav vsak tekač prejme medaljo.

Podjetje Skaza se iskreno in toplo zahvaljuje vsem otrokom, njihovim staršem, učiteljem, navijačem, ker so soustvarili 2. dobrodelni Skazin tek Otrok otroku.

Posebna zahvala gre vsem podpornikom, ki so poskrbeli, da so šli otroci domov ne le polni vtisov, temveč tudi s polnim darilnim nahrbtnikom.

otroci