Dogodki Promocijsko sporočilo

Otvoritev Gostilne pri Trubarjevi mami

5. 4. 2019
Deli

Zadišalo je po pristni slovenski hrani s pridihom zgodovine!

V četrtek, 4. aprila, se je na Gospodarskem razstavišču v kletnih prostorih kultne dvorane Jurček začela pisati nova kulinarična zgodba.

Priča smo bili namreč otvoritvi Gostilne pri Trubarjevi mami. Na slavnostni otvoritvi so uvodne besede pripadle direktorju Gospodarskega razstavišča, Iztoku Briclju, in prof. dr. Janezu Bogataju, ki je s svojim strokovnim in etnološkim znanjem intenzivno sodeloval in sooblikoval čudovit nabor jedilnika Trubarjeve mame že pred leti, danes pa ga udejanja chef Bojan Milenković. Pri ustvarjanju je imel prste vmes tudi mladi talent po izboru gastronomskega vodnika Gault & Millau, chef Mojmir Šiftar iz Restavracije Evergreen, ter chef leta in chef Restavracije Strelec, Igor Jagodic, tudi ambasador Okusov Ljubljane.

Na otvoritvi so se mizeš šibile pod izborom okusne hrane s slovenskim avtohtonim poreklom in še iz časov Primoža Trubarja, vse skupaj pa je dopolnjevala izbrana pijača kot so medena penina in domača vina. V Gostilni pri Trubarjevi mami se bo v bodoče streglo tudi domače pivo pod lastno blagovno znamko, pa domač hruškov in jabolčni sok ter ročno izdelane testenine izpod rok specialistke za testenine Jožice Drobnič. Lastno ponudbo dopolnjuje ljubek izbor darilnega programa Lolitinih slaščičarskih mojstrov.

Gostilnica Pri Trubarjevi mami ne želi biti zgolj pribežališče za domače goste, ampak želi tujim gostom Slovenijo približati skozi odlično kulinariko pristnih slovenskih jedi. Še zlasti pomembna pridobitev je v času, ko se s svojo strategijo kulinarike kot kulinarične destinacije Slovenija umešča na globalni kulinarični zemljevid in se s svojo pristno lokalno in tradicionalno slovensko ponudbo umešča ob bok Kavalovim odličnim restavracijam kot so Strelec, Eveergreen, Element, Angel, Kaval in Favola. 

Želja Trubarjeve mame je, da uživamo dobro hrano in izbrano pijačo, se podružimo, posvetimo drug drugemu in se ob koncu tedna poveselimo tudi ob folklorni glasbi domačih avtorjev in izvajalcev. Ali kot so zapisali že 500 let nazaj. Jejmo, pijmo in oblačimo se, kakor se nam zdi... Mi pa dodajamo še … in nazdravimo dobrim jedem in vsem vam, našim dragim gostom.

Prenova oz. ureditev Paviljona in od zdaj naprej tudi Gostilne pri Trubarjevi mami, se je začele že lani poleti na pobudo in izvedbo Gospodarskega razstavišča v obliki novega prezračevanja, elektronapeljave, razsvetljave, novih toaletnih prostorov, posebnih dvigal za hrano iz kuhinje na terasi, ki že kaže svojo podobo od prvih spomladanskih žarkov naprej. Stari prostor je zažarel in zadihal s polnimi pljuči in tako pričakal Gostilno pri Trubarjevi mami s svojo prenovljeno podobo, prostorom primernim za kosila in večerje za zaprte družbe, sestankovanje, predavanja ali a la carte večerje z novo ponudbo. Medtem je zgornji prostor, kjer biva kavarna lounge Paviljon, bogatejši za novo teraso na ploščadi, kjer so bodo lahko razvajali od prvih toplih pomladnih žarkih vse tja do pozne jeseni. V času prireditev, sejmov in mednarodnih kongresov na Gospodarskem razstavišču pa bodo številni obiskovalci v Trubarjevi mami razvajani še bolj kot do zdaj. Ne gre pa pozabiti žive glasbe, ki bo iz prostorov gostilne odmevala ob petkih zvečer.