Otvoritev Piknik kina Bežigrad tokrat z ekskluzivnim dogodkom

Otvoritev Piknik kina Bežigrad tokrat z ekskluzivnim dogodkom (foto: Piknik Kino Press) Piknik Kino Press
18. 6. 2019

PIKNIK KINO BEŽIGRAD je lansko poletje doživel svojo premiero na slovenski obali in s svojo izvirnostjo in magičnem vzdušjem kino doživetju vrnil srce in dušo. Letošnjo sezono PIKNIK KINA bo v Ljubljani otvoril ekskluzivni dogodek, ki bo navdušil vse ljubitelje kinematografske izkušnje na prostem, koncertnih doživetij ter čarobnih trenutkov pod milim nebom.

Ekipa Kina Bežigrad pripravlja izviren kino projekt in podvig, kot ga pri nas še ni bilo! 21. junija se bo na zunanjem telovadišču Tivoli v okviru OTVORITVE PIKNIK KINA 2019 zgodil MASH UP: KONCERT, KINO & PIKNIK!

Otvoritev PIKNIK KINA se bo odvila v slogu Queenov, saj se bo ponovno moč prepustiti veličastni zgodbi filma BOHEMIAN RHAPSODY, globalnemu filmskemu fenomenu, ki je podrl vse rekorde in se za vedno zapisal v srca oboževalcev rock'n'rolla. Epski film o glasbeni skupini Queen in njihovem izjemnemu pevcu, Freddieju Mercuryju, ki je kljuboval stereotipom in prestopal meje ter postal eden največjih zvezdnikov na planetu, je letos prejel kar štiri oskarje in si ga enostavno ni mogoče ogledati prevečkrat!

Epski zgodbi o Queenih se bodo z rock'n'roll ritmi in njihovimi vsem znanimi komadi uverturno poklonili člani benda Queen Real Tribute. Srbski glasbeniki so v zadnjih letih doživeli meteorski vzpon, saj jih na poti do uresničevanja njihovega poslanstva vneto vodi srčno oboževanje Queenov. Na stotine izjemnih nastopov jih je privedlo do prelestnega koncertnega odra, na katerem so nastopili pred več kot 60.000 glavo množico. Glasbeniki Ivan Ristanović, Nenad Bojković, Ivan Đerfi in Radoš Ćapin so si z nastopi po celem svetu zgradili veličasten mednarodni ugled, katerega bo 21. junija moč užiti tudi pri nas.

PROGRAM OTVORITVE PIKNIK KINA - 21. junij

  • 19.00 = ODPRTJE PRIZORIŠČA
  • 20.00 = KONCERT QUEEN REAL TRIBUTE BENDA
  • 22.00 = PROJEKCIJA FILMA BOHEMIAN RHAPSODY

   

* PIKNIK KINO bo zaživel ob podpori dveh generalnih sponzorjev, Zavarovalnice Generali in NLB.

* Prizorišče dogajanja bo odprto od 19.00 dalje. Ob 20.00 se boste lahko prepustili nastopu benda Queen Real Tribute, ko pade mrak, ob 22.00, sledi projekcija filma Bohemian Rhapsody.

* Nakup vstopnic po ceni 15€ je možen v predprodaji na blagajni Kina Bežigrad na Linhartovi 11, na spletni strani Kina Bežigrad www.kino-bezigrad.si, ali pa prek Eventima do konca maja. Od 14. junija dalje bo nakup vstopnic možen po ceni 18€ na blagajni Kina Bežigrad na Linhartovi 11, na spletni strani www.kino-bezigrad.si, prek Eventima ali pa 21. junija na licu dogodka. Vstopnic ni mogoče kupiti ločeno za koncert ali kino projekcijo.

* V primeru dežja bo Kino Bežigrad o novem terminu dogodka poročal na njihovi spletni strani in na družbenih omrežjih.

O PIKNIK KINU

PIKNIK KINO je koncept kina na prostem, brez formalnega sedenja. Obiskovalci se lahko udobno namestijo kar na dekah, ležalnikih, napihljivih blazinah, ki jih prinesejo s seboj, ali pa si jih sposodijo pri nas. Ker se piknik enostavno ne more zgoditi brez dobre hrane, je ekipa Kina Bežigrad poskrbela tudi za gostinski obrat na licu mesta, tako, da bodo obiskovalci poleg kino in koncertne izkušnje doživeli tudi pristen piknik z dobro kulinariko. Projekcije PIKNIK KINA se bodo letos v drugi polovici poletja vrstile po celi Sloveniji, poleg Tivolija (telovadišče), se ga bo v Ljubljani moč udeležiti tudi v Vodnem mestu Atlantis, na obali v Simonovem zalivu in na plaži Bernardin, na Gorenjskem pa na blejski Mali Zaki. Bogat filmski program bodo pospremili zanimivi spremljevalni dogodki, ki bodo navdušili vse generacije. V sklopu PIKNIK KINA si bo mogoče ogledati vse največje filmske uspešnice tega poletja, kot so Yesterday, Bilo je nekoč v Hollywoodu, Angry Birds 2, Pridni fantje, Levji kralj...

O FILMU

Film je močan poklon Queenom, njihovi glasbi in izjemnemu pevcu Freddieju Mercuryju. Film spremlja strm vzpon benda skozi legendarne pesmi in revolucionaren zvok, njihov grozeči konec, ko je Mercuryjev življenjski slog ušel z vajeti, ter njihovo zmagovalno ponovno združitev na večer Live Aida, ko je Mercury, soočen s smrtonosno boleznijo, povedel bend v enem najveličastnejših nastopov v zgodovini rock glasbe. Pri tem pa utemelji zapuščino benda, ki je bil vedno bolj kot družina in ki vse do današnjega dne še naprej navdihuje outsiderje, sanjače ter ljubitelje glasbe.