Outlook festival: Noro festivalsko doživetje na Hrvaškem

1. 8. 2017
Deli

Outlook festival je eden največjih glasbenih in kulturnih festivalov v Evropi, ki združuje najpopularnejša imena iz živahne in raznolike elektronske glasbene scene. Dober žur je zagotovljen!

 

Za štiri dni konec poletja festival zasede zapuščeno utrdbo nad Jadranskim morjem na idilični plaži blizu Pule na Hrvaškem. Letos se bo festival odvijal med 7. in 10. septembrom, ponuja pa glasbeni program, ki je osnovan na underground plesni glasbi, med katero štejejo drum & bass, house, techno, dubstep, reggae, dub, hiphop, garage, grime, electronika, itd.

Bližajoč se svoji deseti obletnici obstoja, Outlook festival počasi a vztrajo raste, vsak, ki ga je kdajkoli obiskal, pa zna povedati o njegovi živahni atmosferi, hudo dobri glasbi in čudovitih obiskovalcih, ki kaj hitro postanejo tvoji najboljši prijatelji.

Ne zamudite otvoritvenega koncerta 6. septembra, ki se bo odvijal v enem najlepših koncertnih prizorišč, v Puljski areni. Nastopili bodo angleški producent Dizzie Rascal, Dj Shadow, festivalski orkester The Outlook Orchestra in mnogi drugi.

Dizzie Rascal, ki ga gotovo poznate po njegovi uspešnici »Bonkers«, je eden vidnejših ustvarjalcev na području grime scene, ki je zagotovo navdahnil mnoge mlade ustvarjalce, da so se podali na uspešno glasbeno pot. Danes, ko je žanr že dobro zacementiran v glasbeni kulturi, bo zanimivo pričati nastopu tega velikega mojstra.

Glavni festivalski dogodek pa je prava poslastica in bo postregel z zvenečimi imeni, ki bodo poskrbela za nepozabno izkušnjo tega poletja. Na seznamu nastopajočih se tako znajdejo brazilska drum & bass zvezda Dj Marky, večkrat nagrajeni zvezdnik Friction, ameriški rapar in član Wu-Tang Clan Ghostface Killah, producent in MC Wiley, stari maček raggae žanra David Rodigan, večstranski umetnik Goldie, pionir jungle in drum & bass zvrsti Shy FX, z Grammyem nagrajeni Pharoahe Monch, Jamajški pevec Horace Andy, inovativni dj LTJ Bukem, producent dub reggaeja Mad Professor in še skoraj 300 drugih nastopajočih.

Na osmih odrih ne bo manjkalo raznolike glasbene ponudbe, ki zadovolji prav vse okuse na področju z basi podprte elektronske glasbe. Historični amfiteater, čudovita plaža, idilična gozdna jasa, opustošeno pristanišče, mogočna utrdba in njeni skrivni prostori so edinstveno prizorišče, ki celotnemu dogodku doda posebno noto in pričara izkušnjo, ki jo ne pozabimo zlahka.

Če to ni dovolj, pa se zabava nadaljuje še na party ladjicah, ki vsakodnevno izplujejo iz festivalskega prizorišča. Tam se lahko poleg glasbe naužijete še morskega vetra in žuraš v nekoliko bolj intimni atmosferi.

Da tudi čez dan ni dolgčas, se lahko udeležite celo vrsto aktivnosti na kopnem ali na vodi, naprimer vožnje z vodnimi skuterji, skupinskih športov ali preprosto uživaš na plaži. Kamp, ki je lociran v neposredni bližini festivalskega prizorišča in plaže, je poln dobrih vibracij in hkrati prostor, kjer se odvijajo nepozabne zabave. Poleg standardnega kampiranja, se lahko odločite tudi za nekoliko udobnejšo Boutique različico.

Vas še nismo prepričali? Poglejte si najbol atraktivne utrinke iz lanskega dogodka:

Vse o Outlook festivalu in nakupu vstopnic najdete na www.outlookfestival.com.

Besedilo: Katja Kozlevčar