Ozaveščanje o problematiki zapuščenih živali

Ozaveščanje o problematiki zapuščenih živali (foto: Profimedia) Profimedia
19. 9. 2018

Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never Give Up ob podpori Lidla Slovenija letos že 3. leto organizira športno-dobrodelni dogodek Koraki za tačke. Na trasi okrog Koseškega bajerja se bodo 6. oktobra družili, zabavali, tekli ali sprehajali ljubitelji kosmatincev, ki bodo obenem zbirali sredstva za pomoči potrebne živali.

Zbrana sredstva bodo namenjena organizacijam za zaščito in pomoč brezdomnim živalim, s katerimi sodeluje in se povezuje Zavod Naš kuža, ki ga vodi priljubljeni slovenski glasbenik Trkaj. Poleg zbiranja hrane in finančnih sredstev, je letošnji cilj širiti ozaveščanje glede problematike zapuščenih živali pri nas, izobraževanje in osveščanje otrok glede skrbi za živali in spodbujanje potencialnih posvojiteljev, da bi brezdomne živali dobile topel in varen dom.

Rok Terkaj, glavni ambasador dogodka in ustanovitelj Zavoda Naš kuža, ki bo zbrane na dogodku skupaj z gostom Nipketom in ostalimi glasbenimi kolegi (Alijo Palijo, Dj May, Naj'Z, idr.) zabaval s svojimi rimami, je povedal: »Živali imam zelo rad in jih dojemam kot enakovredne prebivalce našega planeta. Velikokrat me zaboli, ko vidim, kako ljudje ravnamo z živalmi, še posebej s kužki, obenem pa jih poimenujemo kot 'človekove najboljše prijatelje'. Zato zelo rad sodelujem pri tovrstnih akcijah, kjer ozaveščamo javnost o podpori brezdomnim živalim, ki jo nudijo društva in organizacije za pomoč kosmatincem po Sloveniji.«

Kako lahko pomagate pri projektu Koraki za tačke?

Pri projektu Koraki za tačke lahko sodelujete z udeležbo na dogodku, kjer v zameno za vaš prostovoljni prispevek prejmete darilno vrečko. Na samem dogodku lahko prispevate tudi pakirano pasjo ali mačjo hrano, sodelujete pri srečelovu za praktične nagrade in se udeležite nagradne igre, ki bo potekala na samem dogodku.

V kolikor se 6. oktobra dogodka ne morete udeležiti, lahko kadarkoli med 20. 9. in 20. 10. pomagate preko poslanega sms-a s ključno besedo TACKE1 ali TACKE5 na številko 1919, pri čemer prispevate 1 ali 5 EUR za brezdomne živali.* Več o projektu Koraki za tačke si lahko preberete na www.boljsi-svet.si ali Facebook strani društva Never Give Up.