Papež Frančišek si je film Neuklonljiv ogledal na posebni projekciji v Vatikanu

9. 1. 2015

Epska drama Neuklonljiv je včeraj doživela posebno projekcijo v Vatikanu, kjer si je neverjetno resnično zgodbo ameriškega heroja Louisa 'Louieja' Zamperinija ogledal tudi papež Frančišek. Slednjega sta poleg vatikanskih predstavnikov spremljala še režiserka omenjenega filma Angelina Jolie in Zamperinijev sin Luke.

Papež Frančišek in Angelina Jolie
Louis Zamperini in Jack O'Connell ki ga je mojstrsko upodobil v filmu NEUKLONLJIV

»Prikazovanje filma Neuklonljiv v Vatikanu je velika čast in počastitev Louiejeve zapuščine. Bil je veren mož, ki je poosebljal in poudarjal pomembnost odpuščanja in moč človeškega duha,« je ob tej priložnosti povedala Angelina.

Film Neuklonljiv je že prispel tudi na redne sporede slovenskih kinematografov.

O zgodbi:

  • Film Neuklonljiv (Unbroken), posnet po svetovni knjižni uspešnici pisateljice Laure Hillendrand, pripoveduje šokantno in neverjetno inspiracijsko resnično zgodbo Zamperinija, ki je iz nagajivega fantiča zrasel v vrhunskega tekača na dolge proge in nastopil celo na olimpijskih igrah v Berlinu. Njegove sanje o športni karieri so se razblinile z vstopom v vojsko, kjer je med drugo svetovno vojno doživel letalsko nesrečo in preživel kar 47 dni na splavu sredi Tihega oceana. Rešili so ga japonski vojaki in ga kot vojnega ujetnika zaprli v taborišče. Vsakodnevne nepredstavljive zlorabe in brutalno izživljanje je preživel le zaradi svoje neomajne in neuklonljive volje.