Dogodki Promocijsko sporočilo

Pediatrična klinika po akciji 'Pomagajmo malim bolnikom' bogatejša za nov ultrazvočni aparat

13. 2. 2018
Deli
Na sliki dr. Veronika Velenšek v družbi ge. Vande Magdič Gorenčič in g. Tomaža Erjavca poleg novega UZ aparata Mindray. (foto: Press)
Press

Ustanova za novo Pediatrično kliniko je na sprejemno triažnem oddelku gostila vodjo marketinga gospoda Tomaža Erjavca in sodelavko za odnose z javnostmi Vando Magdič Gorenčič iz podjetja Alpe-Panon d.o.o., ki upravlja z 20 restavracijami McDonald's po vsej Sloveniji. V akciji Pomagamo malim bolnikom so v preteklem letu v zbiralnike na pultih v vsaki restavraciji njihovi gostje prispevali prostovoljne prispevke in tako zbrali 17.402,48 €.

Zbrana sredstva so namenili za nakup ultrazvočnega aparata Mindray TE7 s konveksno, linearno ter fazno sondo, ki je že v uporabi na Sprejemno triažnem oddelku Pediatrične klinike UKC Ljubljana. Novi ultrazvočni aparat omogoča hitrejšo prepoznavo in postavitev diagnoze, kar v urgentnih ambulantah pomeni tudi hitrejše zdravljenje in boljšo prognozo. Namen uporabe UZ aparata pri nujnih stanjih ni natančna slikovna diagnostika, temveč izključitev določenih življenje ogrožajočih in drugih urgentnih stanj (npr. prosta tekočina v trebuhu, prepoznava pnevmotoraksa, pljučnice, globoke venske tromboze, ...). Ultrazvočni aparat se uporablja tudi za spremljanje kliničnega stanja bolnika v času nujnega zdravljenja. Izrednega pomena za oskrbo bolnega otroka je tudi ultrazvočna pomoč pri številnih posegih (nastavljanje intravenske poti, odstranitev tujkov, torakocenteza, ...)

V letu 2015 so gostje restavracij McDonald's zbrali za EKG aparat za Sprejemno triažni oddelek, profesionalne črpalke za mleko za alergološki oddelek, tri kisikove jeklenke za hematoonkološki in alergološki oddelek ter dva stetoskopa za pulmološki oddelek.

Sredstva zbrana v letu 2016 so namenili za EKG aparat, ki je bil nujno potreben na Kliničnem oddelku za neonatologijo, ter prenosni monitor življenjskih funkcij za sprejemno triažni oddelek.

Ustanova za novo Pediatrično kliniko trenutno zbira za ultrazvočni aparat, ki ga potrebuje več kot 500 otrok letno s prizadetostjo sklepov, kitnih ovojnic in kit. Ta ultrazvočni aparat bo tudi prva tovrstna naprava na oddelku za alergologijo, revmatologijo in klinično imunologijo. Omogočila bo učinkovitejšo diagnostiko mišično-skeletnega sistema najmlajših bolnikov. Največji doprinos te naprave pa je možnost vodenih aplikacij zdravil v sklepe, kar izboljša uspešnost zdravljenja in zmanjša pogostost neželenih učinkov na male bolnike.

Pomagamo lahko vsi!

  • Če želite pomagati pri nakupu UZ aparata, nam lahko pošljete SMS na 1919 z besedo OTROK5.
  • Če želite donirati, lahko vaš prispevek nakažete na TRR Ustanove za novo Pediatrično kliniko: Ustanova za novo Pediatrično kliniko, Bohoričeva ulica 20, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0510 0801 0447 959, NAMEN: ZA UZ APARAT IMUNO, sklic: SI00 040511, BIC banke: ABANSI2X, Koda namena: CHAR.