Peklenski parni Dunking Devils vlak bo senzacija brez primere!

Peklenski parni Dunking Devils vlak bo senzacija brez primere! (foto: Dunking Devils Press) Dunking Devils Press
11. 4. 2019

Letos je 10 let, odkar so slovenski akrobati Dunking Devils pričeli presegati meje mogočega. V tem času so očarali že več kot 2 milijardi gledalcev, osvojili dva Guinnessova rekorda in dvakrat postali svetovni prvaki. Svoj rojstni dan bodo praznovali spektakularno, skupaj z 8.000 oboževalci v Hali Tivoli.

Dunking Devils namreč prirejajo največji slovenski akrobatski cirkus Dunking Devils LIVE: Adrenalinski spektakel, ki nas bo 17. in 18. maja puščal odprtih ust.

Pred dogodkom so tudi novinarji povabljeni na posebno tiskovko, ki bo svojevrstna napoved spektakla, ki prihaja. Več o tem bomo poročali po dogodku.

Peklenski parni Dunking Devils park, na katerem se bo gnetla sedma sila, bo namreč potoval od Novega mesta do Kamnika. Na vsaki izmed postaj pa bodo Dunking Devilsi postregli s kratkim šov programom.

V 10 LETIH JIH JE VIDELO VEČ KOT 2 MILIJARDI LJUDI

Pred 10 letimi so nastopali za žetone LPP in hiperštručke, njihove mame pa so doma šivale trampoline, ko so se strgali. Trenirali so v mrzlih dvoranah, za najem katerih so zapravili vso svojo štipendijo.

Danes je zgodba drugačna. Prebili so se do naslova svetovnih prvakov v akrobatskem zabijanju, osvojili so tudi dva Guinnessova rekorda ter dobili nagrado Jabolko navdiha od predsednika države Boruta Pahorja. Za sabo imajo že več kot 1.800 nastopov v kar 47 državah sveta. Potovanje po Evropi je za njih že stalnica, pogosto pa jih vabijo tudi na Bližnji vzhod, Japonsko, Kitajsko in v Južno Ameriko.

Med drugim so letos januarja nastopili na praznovanju kitajskega novega leta ob boku zvezd, kot je Jackie Chan. Po televiziji je njihov nastop videlo kar 2 milijardi ljudi! Oboževalci pa jih poznajo tudi po norih spletnih videoposnetkih, ki pogosto postanejo viralni. Najbolj znani so, na primer:

  • zabijanje na drvečem vlaku čez Solkanski most
  • skakanje z mostu v Savo
  • ter zabijanje na ekstremnih višinah

Z NASMEHOM SE SPOMINJAJO SVOJIH ZAČETKOV

Ob svoji 10. obletnici so se Dunking Devils odločili posneti spletno serijo, v kateri si ogledajo svoje stare video posnetke. V videih delijo najbolj zabavne anekdote iz časa svojih začetkov, komentirajo neposrečene nastope in se spominjajo, kako so takrat razmišljali. “V tistih časih smo samo čakali na kakšno priložnost, da smo se lahko pokazali. Celo leto smo trenirali, da smo lahko na koncu imeli tri, štiri nastope.

Trampoline smo prevažali kar na strehi od avtomobila, tudi po dežju,” svoje spomine deli eden od ustanovnih članov Marko Knafelc. V spodaj priloženih video posnetkih si lahko ogledate še več anekdot, ki so se zgodile v teh 10 letih!

SLOVENSKI CIRQUE DU SOLEIL

Vse, kar so se naučili v teh 10 letih na svojih nastopih v tujini, bodo letos maja združili v 90-minutni adrenalinski spektakel Dunking Devils LIVE, ki bo gledalcem zagotovo vzel dih. Dunking Devils LIVE bo prvi slovenski akrobatski cirkus, ki bo združil največje slovenske talente, povabili pa so tudi nekaj vrhunskih gostov iz tujine. Poleg Dunking Devils bodo na spektaklu nastopili še Artifex, Flipping Art, LED Motion, Duo Kamikazete, Tjaša Dobravec, Travelers Duo in Da Move Crew.

“Pokazali bomo veliko več kot zabijanje košev. Obiskovalci bodo doživeli dih jemajoče trike na trampolinskem zidu, vratolomne skoke z ruske gugalnice in nore akrobacije na mini trampolinih. Povezali smo se tudi z drugimi slovenskimi akrobati, plesalci in ustvarjalci. Vse skupaj bo več kot 40 nastopajočih, v ozadju pa spektakel gradi ekipa približno 100 ljudi. Gre za nekakšen slovenski Cirque du Soleil,” napoveduje Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devils.

PRODANIH ŽE VEČ KOT 3.000 VSTOPNIC

Vstopnice za adrenalinski spektakel gredo za med. Na voljo so na recepciji WOOP! Trampolin parka, na www.eventim.si in www.mojekarte.si ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih Eventima in Mojih kart. Z nakupom vsake vstopnice pa vam podarjajo še 30 minut skakanja v Woop! Trampolin parku, kjer lahko tudi sami izkusite, kako je skakati kot Dunking Devils.

Priporočamo