Perica Jerković jih je sesul z ljubeznijo

Perica Jerković jih je sesul z ljubeznijo (foto: Tomaž Kos) Tomaž Kos
18. 3. 2016

Prvaki domače stand-up scene so v ljubljanski Festivalni dvorani na razprodanem roastu počastili kolega Perico Jerkovića.

Potem ko je lani ob asistenci Vida Valiča, Tina Vodopivca in prijateljev v Španskih borcih izvedel prvi pravi roast na Slovenskem in po odličnem sprejemu na Kanalu A sprožil pohod žanra v televizijski prime-time, je letos končno tudi sam sedel na razbeljeni stol. Za razliko od sestrske televizijske serije, ki daje prednost zvezdniškim obrazom, komiki v letnem žarjenju stavijo najprej na vsebino, zato je bil Perica Jerković Comedy Roast predvsem poslastica za ljubitelje nepoštirkanega humorja.

Sprevrženo povorko v deveti krog pekla je znova vodil roastmaster Boštjan Gorenc – Pižama, Perici pa so se poklonili tudi Tin Vodopivec, Vid Valič, nekdanji menedžer Andrej Težak – Tešky, vzpenjajoči Gašper Bergant, Eva Virc in Uroš Kuzman (ki je pomagal tudi pri pisanju besedil za nekomike), najboljši prijatelj Marko Kumer – Murč, Pedja Bajović, poddajnik Anže 'Apparatus' Tomić, vodja Siti Teatra Ana kajzer in bivši direktor košarkarske reprezentance Matej Avanzo.

Predstava je vsekakor izpolnila pričakovanja, s širokim naborom gostov ponudila cel spekter humorja ter do solz nasmejala občinstvo. Šov si bomo, ob nespregledanih novih odrskih zavesah v Festivalni dvorani, zapomnili po dokončni iniciaciji Perice Jerkovića v Slovenca in petju Avsenikove Slovenije v narodni noši, Perica pa seveda ne bi bil Perica, če ne bi prekršil vseh pravil žanra in zaključno besedo, ki je rezervirana za najboj ostre bodice, razvil v eksplozijo absurdne nežnosti, kar bi jo še najlažje opisali kot sesuvanje z ljubeznijo. Obkladanje z galebi, golobčki, zajčki, srnicami ... česanje prečke Gašperju Bergantu in petje romance Vidu Valiču so pripeljali občinstvo na rob solz in ponudili nastavek za nov žanr osladnih roastov.

Projektu se je v priključil tudi telovadni tandem FB Acrobatics, ki je Perico dostavil na oder v slogu antičnih imperatorjev in po dveh urah metanja polen pod noge in na ogenj ob glasnih ovacijah roasterje ohladil z nepričakovano hladno prho. Druženje ustvarjalcev se je zavleklo globoko v petkovo jutro, komiki pa so že navrgli nekaj zanimivih kandidatov, ki bi jih bilo vredno v tej seriji popražiti naslednje leto.

Ne spreglejte tudi!

  • 19/3 – Perica Jerković @ The Best Of Regional Stand-up Comedy, Velika dvorana, Lisinski, ZG
  • 31/3 & 21/4 - Perica Jerković: ZGODOVINA SELFI BUTLA @ Siti Teater, LJ
  • 22-26/8 - FESTIVAL PANČ 2016 @ Ljubljanski grad

Priporočamo