Petar Grašo v živo iz splitske Spaladium Arene ob 20-letnici svojega ustvarjanja

22. 2. 2016

Petar Grašo je za Valentinovo v prepolni Spaladium Areni navdušil ljubitelje dobre glasbe, ki so na njegov koncert prišli iz vse Hrvaške pa tudi iz Bosne in Hercegovine, Slovenije, Avstrije in celo iz Avstralije. Koncert je navdušil preko 12.000 obiskovalcev, ki so uživali v izrednem scenskem nastopu ter v vsakem taktu splitskega glasbenika in njegove skupine.

Petar se ni pokazal le kot vrhunski glasbenik z bogatim opusom, ampak tudi kot mojster ustvarjanja atmosfere v tako velikem prostoru kot je arena, publika pa mu je to vračala na najboljši mogoči način, s petjem vseh njegovih pesmi. Lahko rečemo, da je pevec dirigiral zboru s 12.000 ljudmi. Vse kar se je dogajalo v splitski areni kaže na veliko medsebojno ljubezen prisotne publike ter Petra in tudi da so njegove pesmi, pesmi za vse čase.

Med koncertom je bilo mnogo čustvenih trenutkov , kot npr. prihod Tončija Huljića, ki je bil dočakan z ovacijami. Skupaj sta izvedla skupni hit Providenca, pa tudi nastop zasedbe Madre Badessa je bil s strani publike izvrstno sprejet, vrhunec koncerta pa je pomenila pesem Moje zlato, ko so Petra skupaj s koncertnim klavirjem na oder dvignili z dvigalom.

To je eden od koncertov ki si jih zapomniš za vse življenje. Občutila se je tako velika količina radosti, da si jo lahko dobesedno otipal. Split je mesto, ki je najbolj kritično do svojih ljudi kar je znano in zato lahko rečem le to da šele po takšnem koncertu čutim koliko sem zares vreden in koliko svoji publiki pomenim. Mesto in jaz sva eden drugemu pričarala zares nepozaben večer.

Petar Grašo je s svojim nastopom v Spaladium Areni pokazal, da je resnično velika glasbena zvezda pred katero je še nešteto nastopov in dolga doba trajanja, kajti to je bil koncert za večnost – poln energije, emocij in dobre glasbe.

Ta veličastni koncert je bil le najava v Petrovo veliko turnejo po večjih mestih nekdanje Jugoslavije in izven, enega od teh bomo doživeli tudi v Ljubljani, v mesecu maju.

Izjava Petra Graša po koncertu „Vem, da so na tem planetu boljši pevci od mene, a boljše publike od moje na tem svetu ni...Bono, Adele, Bruno Mars, Bieber in drugi .... poglejte jo in ji prisluhnite ter obrišite solze."

Značke: Petar Grašo

Priporočamo