Peter Grašo prihaja v Stožice

Peter Grašo prihaja v Stožice (foto: Petar Grašo Press) Petar Grašo Press
2. 4. 2019

Petar Grašo, eden najbolj popularnih izvajalcev na območju nekdanje Jugoslavije, 15. novembra 2019 prihaja v Areno Stožice!

Po tem, ko je lani zakorakal že v tretje desetletje ustvarjanja, sedaj prihaja na največji oder v Sloveniji. Obljublja nepozaben spektakel za vse generacije, kjer ne bodo manjkali tako aktualni hiti kot njegove največje uspešnice, ki jih je ustvaril tekom kariere. 
 

Grašo

Najbolj prodajan moški hrvaški izvajalec v Sloveniji, izjemni glasbenik in šarmer bo poskrbel za večer obarvan z odlično glasbo, kančkom romantike in dalmatinskim šarmom. "Največji kompliment je, ko se z mojimi pesmimi ljudje vrnejo v poletje. To mi je zelo pomembno, saj moja glasba diši po Mediteranu," pravi Petar, ki zagotavlja, da bo vzdušje poletnih morskih večerov pričaral tudi v stožiški Areni.

Mnogokrat nagrajeni splitski glasbenik že desetletja nastopa po celi Sloveniji, tokrat pa bo prvič zasedel oder naše največje arene in slovensko občinstvo popeljal na edinstveno glasbeno popotovanje. Izjemni interpret in tekstopisec se spektakla že zelo veseli, sploh zato, ker ga na Slovenijo vežejo čudoviti glasbeni spomini in nemalo prijateljstev.

Petar, ki zadnjih nekaj let z vsakim novim singlom podira rekorde in kraljuje na glasbenih lestvicah, je nazadnje ponovno slavil minuli vikend - prejel je namreč nagrado za najboljšo moško vokalno izvedbo za skladbo Ako te pitaju na podelitvi najuglednejših hrvaških glasbenih nagrad Porin. Omenjena pesem, ki sta jo napisala Tonči in Vjekoslava Huljić, je bila prav tako razglašena za Pesem leta.
    
Prodaja vstopnic se začne v četrtek, 4.4.2019 ob 10.00, na prodajnih mestih Eventima in Petrolu.

O avtorju
 

Petar Grašo je pri rosnih 16-ih letih napisal pesem Boginja, s katero je Oliver Dragojević leta 1995 osvojil 2. mesto na festivalu Dora. Leta 1996 je začel svojo samostojno kariero in s pesmijo Trebam nekoga prepričljivo zmagal na Zadarfestu. Na istem festivalu je Oliver Dragojević osvojil prvo nagrado strokovne žirije s pesmijo Gore si ti, ki jo je prav tako napisal Petar. Sledili sta Petrovi zmagi na Melodijah hrvaškega Jadrana leta 1997 s skladbo Ne boli me in leta 2000 s pesmijo Sve nas manje ima tu. Zmagovalni pohod je Petar nadaljeval na Dori leta 1998, kjer je z njegovo skladbo Neka mi ne svane 1. mesto osvojila Danijela Martinović. Na Eurosongu se je z njo kasneje uvrstila na visoko končno 5. mesto.

Leta 2003 je Petar osvojil Grand Prix na Splitskem festivalu s pesmijo Vera od suvog zlata in končno 1. nagrado na Splitskem festivalu leta 2014 s pesmijo Uvik isti. Kot absolutni zmagovalec je leto kasneje (2015) s skladbo Moje zlato slavil še na Splitskem festivalu. Temu hitu sta sledila še dva - Ne znam za se in Srce za vodiča.

Pred tremi leti je z dvema koncertoma v razprodani splitski Spaladium Areni navdušil vse ljubitelje dobre glasbe, ki so na njegov koncert prišli s Hrvaške, pa tudi iz Bosne in Hercegovine, Slovenije, Avstrije in celo iz Avstralije. Koncert je obiskalo več kot 12.000 obiskovalcev, ki so uživali v izrednem scenskem nastopu ter v vsakem taktu odličnega splitskega pevca in glasbenika ter njegove skupine. Ta veličastni koncert je bil najboljša uvertura v turnejo ob njegovi 20-letnici ustvarjanja, s katero je gostoval v večjih mestih nekdanje Jugoslavije in izven.

Konec leta 2017 je izdal singel Ako te pitaju, ki je naslednje leto dobil nagrado Cesarica za hit leta, videospot zanj pa si je ogledalo več kot 35 milijonov ljudi. V začetku marca letos pa je Petar predstavil novo pesem z videospotom Voli me, ki je samo v enem tednu na Youtubu dosegla več kot milijon ogledov in se povzpela na 1. mesto lestvice HR Top 40!
 
 
 
 

Priporočamo