Peter Prevc je na kvalifikacijah 'kvačkal' ob odskoku, danes pa bo šlo zares!

Peter Prevc je na kvalifikacijah 'kvačkal' ob odskoku, danes pa bo šlo zares! (foto: profimedia) profimedia
25. 11. 2016

V finskem Kuusamu se danes, 25. novembra, ob 17. uri začenja nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih. V peterici Slovencev, ki jih bo vodil najboljši skakalec lanskega leta Peter Prevc in katerega nastop je bil že zagotovljen, bodo po uspešnih kvalifikacijah skakali tudi Domen Prevc, Jurij Tepeš, Nejc Dežman in Anže Laniški.

Branilec skupne zmage je v četrtek doskočil pri 129 metrih, med že uvrščenimi tekmovalci je bil najdaljši Norvežan Daniel Andre Tande s 140,5 metra. Še meter več kot Tande je skočil najboljši v kvalifikacijah Poljak Maciej Kot, njegov uspeh je dopolnil še rojak Dawid Kubacki.

Peter Prevc z mešanimi občutki!

"Po današnjih skokih občutki, glede na to, da nisem najbolje odskakal, razumljivo niso najboljši. Nisem se še najbolj spoprijateljil s skakalnico. Pozna se, da že skoraj en mesec nismo skakali na 120-metrski napravi. Tu je potrebno malce drugače odskočiti. Napake se mi pojavijo tik pred odskokom, vse skupaj malo 'zakvačkam'. Upam, da bo jutri bolje," je imel po kvalifikacijskem skoku mešane občutke Peter Prevc.

Slovenci so v kvalifikacijah dosegli četrto (Domen Prevc), osmo (Tepeš), 27. (Dežman) in 39. mesto (Lanišek), le Jaka Hvala je bil prekratek za uvrstitev na tekmo, še poroča STA.