Pionirski festival vabi na »Kdo je Pionircu sešil srajčico?«

Pionirski festival vabi na »Kdo je Pionircu sešil srajčico?« (foto: profimedia) profimedia
6. 9. 2017

Pionirski dom – Center za kulturo mladih od ponedeljka, od 11. septembra dalje vstopa v novo šolsko leto. Do danes se je v več kot 50 različnih kulturno – umetniških in jezikovno – kulturnih programov vpisalo že okoli 900 otrok, mladih in odraslih, kar je 10% več kot v lanskem letu.

Zgradba, v kateri domuje Pionirski dom, Baragovo semenišče, že vrsto let potrebuje novo preobleko s svežimi in pravljičnimi barvami. Kdo jo lahko najbolj ustvarjalno obleče, če ne naši najmlajši umetniki?

Z mentorji Pionirskega doma boste spoznavali različne inovativne likovne tehnike, ki jih boste uporabili pri nastanku SLIKE (obleke) VELIKANKE. Izdelano skupinsko delo bodo ob zaključku slavnostno pritrdili na pročelje stavbe.

"Bodite z nami, da skupaj ustvarimo veliko likovno umetnino, s katero bomo še poudarili pomembnost izobraževanja za kulturo in ustvarjalno pričeli novo šolsko leto v Plečnikovi zgradbi in kmalu tudi v prenovljeni stavbi na Komenskega 9," so še povabili iz Pionirskega doma in dodali: "Zabavali se bomo še ob poslušanju najboljših songov iz predstave Lena in Lenart, se naučili himno Pionirskega doma, poslušali pravljico Kdo je Vidku sešil srajčico ter spoznali nekaj cirkuških vragolij."

Knjižnica Bežigrad bo postavila bralni kotiček, izbrane knjige bo mogoče odnesti tudi domov, otroci pa se bodo lahko igrali z igračami iz Igroteke.

Na voljo bo veliko palačink, pijače in seveda dobre volje.

Se vidimo v petek, med 17. in 19. uro na zelenici Pionirskega doma. V primeru slabega vremena bo Pionirski festival potekal v Festivalni dvorani.

Otvoritev plesne sezone v Festivalni dvorani

  • Sobota, 29. 9. 2017, ob 21. uri