Piškoti s termalno vodo iz Rimskih term

8. 6. 2016 | Promocijsko sporočilo

Junij so v Rimskih termah poimenovali termalni mesec. Njihova termalna voda je med najbogatejšimi in najboljšimi v Sloveniji. Njeni učinki so takojšnji, v njej so kalij, kalcij in drugi elementi, ki pozitivno vplivajo na človeško telo in zdravje. Zdravi ortopedska, revmatična, dermatološka in druga obolenja. Prav tako dobrodejno vpliva na ravnovesje med dušo in telesom. Pitnik termalne vode se nahaja pred glavnim hotelskim vhodom, termalno vodo pa naj bi uživali vsaj trikrat dnevno.

Termalna voda je naravno bogastvo, zato jo v termah uporabljajo tudi v wellnessu in gastronomiji. Posebnost so piškoti, ki vsebujejo termalno vodo, in jedi pripravljene v A la carte Restavraciji Sofija. Imajo tudi posebne kopeli v njihovem historičnem delu. V kopelih je zelo čista voda, brez dodatkov ali klora, saj prihaja naravnost iz vrelca, kar je v svetu zelo redko. V wellness centru Amalija bodo po promocijskih cenah na voljo vstopnice, masaže na bazenu z osvežilno pijačo in savne. Kopalno sezono bodo z bogato animacijo, DJ-em, vodnimi igrami in zumba maratonom odprli v soboto, 11. junija. V času poletnih počitnic imajo tudi program bivanja Hura počitnice, namenjen družinam, kjer prvi otrok do 6 let in drugi do 12 bivata brezplačno.

Rimske terme so najstarejše terme v Sloveniji, z več kot 2000-letno tradicijo. Sestavlja jih hotelski kompleks treh štirizvezdičnih hotelov, wellness centra in medicinskega centra. Že v 19. stoletju so veljale za prestižno letovišče, saj so jih obiskovali člani kraljevih družin z vse Evrope. Danes so poznane kot ene najsodobnejših term v Sloveniji, z ločenimi bazeni za zdravstvene namene, vrhunskim referenčnim centrom za hrbtenico in historičnim delom vodnih nimf. Voda v termah ima zdravilni učinek in je med najbogatejšimi v Sloveniji. V Rimskih termah gostom nudijo številne sprostitvene in terapevtske programe bivanja. V programih poudarjajo preventivno skrb za zdravje in dobro počutje. Rimske terme so edine terme v Sloveniji z lastnim muzejem. Več informacij na: www.rimske-terme.si.

Priporočamo