Pižama, Perica Jerković in Gašper Bergant bodo Brade snemali za TV Specialko!

Pižama, Perica Jerković in Gašper Bergant bodo Brade snemali za TV Specialko! (foto: Press) Press
8. 3. 2018

Potem ko so v pol leta do solz nasmejali velik del Slovenije, bo najbolj bradati komični trio svoje zabavne zgodbe popeljal še na male ekrane.

Če bi bili radi del specialke Brade, ki jo bodo, po zgledu Netflixa, Comedy Central in HBO, posneli tudi za TV-občinstvo, hitro ujemite vstopnice za predstavo, ki jo bo 8. aprila gostil ljubljanski SiTi Teater BTC. Število sedežev je zaradi zahtev snemanja dodatno omejeno, Perica, Pižama in Bergant pa obljubljajo ekstra smešno predstavo.

Pižama je edini domači komik, ki je celovečerni stand-up šov že prenesel na TV (50 odtenkov njive), Bergant je del Skečoholikov, Perica pa je s Tinom in Vidom organiziral prvi domači TV-roast, format, ki je postal ena najbolj gledanih TV-vsebin.

»Zdaj je čas za naslednji korak, saj tudi Slovenci radi gledajo specialke svetovnih mojstrov komedije, domačim stand-up komikom pa so se lahko doslej, z eno izjemo, na televiziji smejali le v krajših formatih,« pravijo bradači. Posebnost tega projekta je tudi ta, da je Pižama svojo specialko na TV prenesel ob upokojitvi starih šal, Brade pa bodo posneli na vrhuncu odrskega življenja predstave. »Pa tudi zato, da jo shranimo v sedanji obliki, saj jo ves čas osvežujemo z novimi šalami in skeči.«

Televizijska premiera šova je predvidena za konec leta, medtem pa Brade lahko ujamete tudi na njihovi »Svetovni turneji po Sloveniji«. Marca bodo obiskali kar 10 krajev, koledar pa se tedensko dopolnjuje na spletnem naslovu www.brade.si.

O NASTOPAJOČIH BRADAČIH

  • BOŠTJAN GOREC PIŽAMA je sinonim za (pop)kulturno ustvarjanje, od pomladi pa se baha s predsedniškim priznanjem Jabolko navdiha. Soustanovitelj Komikaz je oral domačo stand-up ledino, osvojil Improvizijo, povezoval Viktorje, tri leta vodil oddajo Naval smeha na Valu 202 ter bil v ekipi oddaje Ugani, kdo pride na večerjo. Ustvarja podcast Glave, njegovi sLOLvenski klasiki 1 so bili lani najbolje prodajana domača knjiga, spisal pa je tudi slikanico Kaj se skriva očku v bradi? Ljudstvu služi tudi kot dežurni roast master, ambasador slovenskega jezika in bralne značke, posnel pa je tudi sploh prvo domačo stand-up specialko za TV - 50 odtenkov njive.
  • PERICA JERKOVIĆ je bil kot član Komikaz pionir domače stand-up scene, slovi pa tudi kot eden najboljših poznavalcev žanra in njegovih zakonitosti. Za seboj ima čez 1.000 nastopov, solo šova Rojen v Jugi in Zgodovina selfi butla, na YouTubu vodi talk show Stari, umrl sem! in hodi po Ljubljanici kot Đej Kej. S Tinom in Vidom so posneli prvi slovenski TV-roast, lani so kolegi na tron posadili njega - in tudi to orgijo je nepričakovano predvajal Pop TV. Vmes je kot Sandy popražil Lada Bizovičarja, pisal skeče za Vid in Pero šov ter posnel avtobiografski film Leto.
  • GAŠPER BERGANT je najopaznejši domači stand-up komik mlajše generacije in soustvarjalec TV-serije Skečoholiki. Ljubezen do humorja ga je speljala od faksa, ljubezen do žensk pa stran od razuma. Je mešanica prijetno agresivnega medveda ter premalo povoženega dihurja in redno podira meje sprejemljivega. Savinjčan ne pozna pomena besede tabu in ruši stereotip o zadržanosti Slovencev. Občinstvo osvaja s črnim humorjem in navidezno neobzirnosjo, zase pa ne misli, da ima naglas ali, da je z njegovim razmišljanjem kaj narobe. Tako prikupno neobziren je, da občinstvo po nastopih ne ve ali bi ga posvojilo ali bi ga s skupnimi močmi odpeljalo na psihiatrijo.