Planico iz lego kock podarili Pediatrični kliniki

Igra s kockami odslej tudi na Pediatricni kliniki (foto: Vid Ponikvar) Vid Ponikvar
31. 5. 2017 | Promocijsko sporočilo

Planico velikanko, zgrajeno iz 35 tisoč kock, je včeraj LEGO®Store podarila Pediatrični kliniki UKC. Poleg tega pa so za otroke namenili še igralno mizo s kockami, da se bodo mali bolniki lahko igrali in tudi izdelali svoje vozilo s skakalcem za skoke po velikanki iz kock.

Velikanka, ki je pred trgovino LEGO®Store v Cityparku stala to zimo, so Člani društva LEGO skupnost Slovenije sestavljali 160 ur, zanjo pa porabili kar 35 tisoč kock. Skakalnica bo odslej krajšala čas otrokom na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Da je to resnično pomembno se strinja tudi svetovni prvak v smučarskih skokih, Robert Kranjec: "Planica iz kock je to zimo še posebej poskrbela za to, da nisem pozabil na skoke. Od malega imam rad kocke in zdi se mi najlepše možno, da so Planico iz kock podarili Pediatrični kliniki, saj bo bolnim otrokom pomagala vsaj malo pozabiti na bolezen. Odkar sem sam oče, sem še toliko bolj občutljiv na to."

Poleg smučarskega skakalca in ambasadorja LEGO®Store, Roberta Kranjca, sta bila ob donaciji Planice prisotna tudi regionalni direktor Bravogroup Holdinga, Gábor Nagy in Biserka Marolt Meden, poslovna direktorica Pediatrične klinke. Gábor Nagy je ob donaciji povedal: "Za trgovino v Sloveniji smo si želeli iz kock zgraditi nekaj posebnega, značilnega za Slovenijo in Planica iz kock se nam je zdela odlična ideja, saj so smučarski skoki res eden največjih slovenskih nacionalnih športov. Naša Planica velikanka je nato stala 6 mesecev pred trgovino, da smo na njej lahko izvedli tekmovanje v "lego skokih". Po koncu pa smo si želeli, da bi jo lahko podarili nekomu, ki bi jo s pridom uporabljal še naprej. Pediatrični kliniki bo prinesla nekaj barve, hkrati pa popestrila čas otrokom, ki jo morajo obiskati."

Biserka Marolt Meden, poslovna direktorica Pediatrične klinike, je ob sprejetju donacije Pediatrični kliniki UKC dejala: "Ko sem izvedela iz kakšnega števila kock je sestavljena Planica, sem si rekla joj, kam bomo pa mi to dali? A ko sem videla slike sem vedela, da jo moramo imeti! LEGO kocke so zakon in nas spremljajo celo življenje. In takšna donacija lahko res popestri življenje v bolnišnici. Upajmo, da bodo kocke dolgo razveseljevale vse otroke, ki čakajo na ambulanto ali prihajajo v bolnišnico. Tako bodo imeli še en lep spomin. Ne le pikice in injekcije, temveč tudi kocke in seveda naše prijazno osebje."

LEGO® je zasebno družinsko podjetje s sedežem v Billundu na Danskem. Deluje od leta 1932. Danes so izdelki LEGO® na voljo v več kot 130 državah sveta. Imena LEGO® se je domislil Kirk Kristiansen, ustanovitelj in nekdanji predsednik ter izvršni direktor LEGO® Group, tako da je sestavil prvi dve črki vsake besede v danski frazi »leg godit« oziroma »dobro se igraj«. LEGO® trenutno zaposluje več kot 12.000 ljudi po vsem svetu in reciklira okoli 90 odstotkov materialov, ki jih uporabljajo za izdelavo kock.