Plastika Skaza izzvala študente

24. 2. 2016 | Promocijsko sporočilo

Plačana enoletna praksa in delo v inovativnem družinskem podjetju z 39-letno tradicijo Plastika Skaza ter enoletno mentorstvo s strani vodstva podjetja. To sta le dve od nagrad za študente Fakultete za podjetništvo Gea College, ki bodo najbolje opravili izziv, zastavljen s strani Plastike Skaza.

Gre za štirimesečno sodelovanje, ki študentom dodiplomskega študija omogoča veliko kariernih priložnosti, med drugim tudi priložnost zaposlitve takoj po diplomiranju ter pridobitev praktičnih izkušenj in odličnih referenc. Spopadli se bodo v štirih izzivih, za katere bodo morali najti čim boljšo rešitev. Po želji se bodo odločali za generiranje ideje za nov produkt, pripravo tržne analize za produkt, oblikovanje poslovnega modela ali izvedbo analize vedenja potrošnikov.

»Študente želimo spodbuditi, naj razmišljajo izven okvirjev. S svojo drznostjo, elanom in neobremenjenostjo lahko naše podjetje popeljejo na še višjo raven ter dlje od proizvodne in bližje razvojno-prodajni usmeritvi,« je na predstavitvi izzivov študentom povedala direktorica Plastike Skaza Tanja Skaza.

Študente so bili navdušeni tudi z idejo, da lahko s plastiko naredimo karkoli si zamislimo. »Plastika je za nas nekaj najlepšega na svetu. Naša vizija, v katero močno verjamemo, je ustvarjati sožitje med naravo in plastiko. Uporabljamo napredne materiale in reciklate, za katere vemo, da so materiali prihodnosti,« je dodala izvršna direktorica Plastike Skaza Ana Laura Rednak, ki je študente spomnila še na pomen prijaznosti do okolja pri reševanju zastavljenih izzivov.

Sodelovanje med Plastiko Skaza in Gea Collegeom, podjetjem in izobraževalno ustanovo, je primer dobre prakse, ki mladim omogoča boljše zaposlitvene možnosti, predvsem pa učenje od najboljših.

Podjetje Plastika Skaza je že 39 let del razvoja Šaleške doline in zaposluje več kot 290 ljudi. Podjetje je prejelo več nagrad, med drugim priznanje Zlata gazela 2014, Managerkam prijazno podjetje, direktorica Tanja Skaza pa je postala mlada managerka 2014 in evropska naj managerka 2014. Podjetje je razvojno usmerjeno in dela za znane multinacionalke. Razvijajo in proizvajajo izdelke, ki so produkt lastnega razvojnega oddelka. Razvili so tudi lastni blagovni znamki Bokashi Organico (Organko), napredni koš za biološke odpadke, in Cuisine, linijo dizajnerskih izdelkov za dom. V 98 % se izdelki izvozijo na trge Evrope, Rusije, ZDA in Kitajske.

Priporočamo