Plesalci Kazine in reprezentance Južne Afrike navdušili v SloAfrika showu

2. 12. 2015

Plesna šola Kazina, ki ima status najstarejše plesne šole pri nas, je ponovno poskrbela za pravi plesni spektakel. Na odru so se pomerili in plesno dopolnjevali reprezentanti Južnoafriške plesne reprezentance in plesalci Plesne šole Kazina.

»Počaščeni smo, da nam je uspelo izpeljati tako prijeten plesni večer. Veseli me, da smo naše najhujše konkurente povezali na odru v Ljubljani in pokazali, da osvojene medalje Kazine in reprezentance Južnoafriške republike na svetovnih prvenstvih niso naključje. Tokrat nismo tekmovali. Združili smo moči in pokazali vse, kar zmoremo in znamo. Vrhunska interpretacija plesalcev, predvsem pa izjemno koreografsko delo Mitje Popovskega težko pusti hladnega kogarkoli. Želim si še več sodelovanja, predvsem pa, da bi naše izjemne plesalce še večkrat postavili na oder, kamor nedvomno spadajo,« je po predstavi povedala direktorica plesne šole Kazina Silvestra Perčič.

V odrski predstavi z miniaturami, ki predstavljajo celoto, so zaplesali najboljši plesalci performing arts disciplin – modern in show plesov, ki krojijo svetovni plesni vrh. Južnoafriški koreografi Fayme Hattingh, Webddy Quarmby, Hope Maimane ter slovenski, ki je hkrati tudi trener in koreograf Kazinskih plesalcev Mitja Popovski, in tudi eden izmed najboljših svetovih plesnih koreografov, ki že 5. leto s koreografijami pripravlja tudi reprezentanco Južne Afrike na svetovno prvenstvo, so združili moči: »Pri tem sodelovanju ne gre le za nastop. Gre za druženje, za sklepanje prijateljstev, ki so večna in nekaj posebnega. Vesel sem, da smo predstavili tudi točke, ki so plod sodelovanja petih let med Kazino in reprezentanco Južne Afrike. Dokazali smo, da pri plesu ni vse v tekmovanju, ampak predvsem v sodelovanju. Najbolj sem ponosen na prijateljstvo, ki se je razvilo med mojimi in južnoafriškimi plesalci. To mi pomeni veliko več kot sami rezultati. V tujini so navdušeni nad zgodbo o sodelovanju dveh držav, ki sicer zgodovinsko nimata veliko skupnega, in zato sem še bolj ponosen.«

Plesna poslastica je bila edinstven primer na svetu, da dve skupini vrhunskih plesalcev iz dveh držav, ki sicer tekmujejo na svetovnih prvenstvih med sabo, v tej predstavi sodelujejo skupaj in dokazujejo, da je to možno. Plesalci Kazine in Južne Afrike so se nekaj dni pred nastopom v Ljubljani pomerili na svetovnem prvenstvu show dance plesov v Riesi v Nemčiji in slavili s tremi zlatimi medaljami, tremi srebrnimi in tremi bronastimi. Po predstavi v Ljubljani pa se skupaj z Južnoafričani odpravljajo še na svetovno prvenstvo modern plesov v Mikoljaki na Poljskem (potekalo bo med 6. in 11. 12.).

Plesna šola Kazina ima status najstarejše plesne šole pri nas in je vzgojila številne generacije plesalcev, ki so se skozi leta razvili in gradili ter dosegali vrhunske rezultate v svetovnem merilu. Plesna šola se lahko pohvali s 25-letno tradicijo, ki sloni na odličnem timu učiteljev in avtorskih, preizkušenih izvrstnih plesnih programih. Po številu plesnih svetovnih prvakov v članski konkurenci, kar je najtežje doseči, so v svetovnem vrhu. Od sedem do deset naslovov svetovnih prvakov v različnih kategorijah letno pripada Plesni šoli Kazina. Posebnost plesne šole pa je tudi v tem, da so prvi pri nas začeli s tem, da vrhunski trenerji učijo ne le tekmovalne plesalce, ampak tudi začetnike.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri