Plesna šola Kazina ponovno blestela na svetovnem prvenstvu

14. 12. 2015
Deli
Svetovna prvakinja Arnika Matko Juvančič (foto: Nikola Janušić)
Nikola Janušić

Plesna šola Kazina, ki ima status najstarejše plesne šole pri nas in je vzgojila številne plesalce z vrhunskimi rezultati v svetovnem merilu, je ponovno blestela na svetovnem prvenstvu. Tokrat so si člani v Mikolajkiju na Poljskem priplesali zlato medaljo, tri srebrne medalje in bron.

Patricija Crnkovič svetovna viceprvakinja v kategoriji jazz solo članice
Tina Turk in Luka Ostrež svetovna viceprvaka v kategoriji modern duo člani

Naziv svetovne prvakinje v kategoriji solo modern članice je z odličnim nastopom v koreografiji Mitje Popovskega pripadal Arniki Matko Juvančič. Zanjo je to sicer že druga solistična zlata medalja, prvo je osvojila v Riesi v kategoriji show danceu. Bron si je priplesala Patricija Crnkovič, ki pa je obenem tudi v kategoriji jazz solistke članice prejela srebrno medaljo.

»Rezultat potrjuje vrhunsko pripravljenost obeh naših plesalk, ki z vsakim nastopom potrjujeta, da resnično sodita v svetovni vrh,« je bila na svoje plesalce ponosna Silvestra Perčič, direktorica plesne šole Kazina

Srebro je osvojil tudi Luka Ostrež, in sicer v kategoriji modern solo člani. Par Tina Turk in Luka Ostrež sta v kategoriji modern pari člani prav tako stala na drugi stopnički.

Blesteli so tudi mladinci. Mladinski modern duo Maša Pušnik in Zala Perčič sta osvojili zlato medaljo, srebrni medalji pa sta pripadli Kazinski mali modern mladinski skupini in Kazinski mladinski modern formaciji.

Plesna šola Kazina je plesna šola, ki ima status najstarejše plesne šole pri nas in je vzgojila številne generacije plesalcev, ki so se skozi leta razvili in gradili ter dosegali vrhunske rezultate v svetovnem merilu. Plesna šola se lahko pohvali s 25-letno tradicijo, ki sloni na odličnem timu učiteljev in avtorskih, preizkušenih izvrstnih plesnih programov. Po številu plesnih svetovnih prvakov v članski konkurenci, kar je najtežje doseči, so v svetovnem vrhu. Od sedem do deset naslovov svetovnih prvakov v različnih kategorijah letno pripada Plesni šoli Kazina. Posebnost plesne šole pa je tudi v tem, da so prvi pri nas začeli s tem, da vrhunski trenerji učijo ne le tekmovalne plesalce, ampak tudi začetnike.

Fotografije: Nikola Janušić

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord