Plesno akrobatski spektakel s plesom ob drogu sredi Ljubljane

9. 6. 2015

Ljubljanski hotel Park in plesni studio Mademoiselle organizirata plesno družabni dogodek, kot ga v Ljubljani še ni bilo. V ospredju bo ples ob drogu.

V petek,12.6.2015 se bo med 18. in 21. uro na ploščadi hotela Park zgodil plesno akrobatski spektakel, katerega namen je skozi atraktivne, dihjemajoče plesne predstave razbijati predsodke in obiskovalcem dogodka pokazati, da je ples ob drogu vedno bolj priljubljena oblika rekreacije, ki združuje prvine baleta, gimnastike, fitnesa in zapeljivega plesa.

Plesni studio Mademoiselle, ki je prvi začel s poučevanjem plesa ob drogu v Sloveniji, in ljubljanski hotel Park, ki velja za ambasadorja kulture umetnosti, na prvi pogled tako različna, sta se tokrat združila s prav posebnim namenom. Širši javnosti namreč želita predstaviti nekatere zelo lepe, čutne, drzne... plesno športne discipline, kot je ples ob drogu, ki tako v Sloveniji kot povsod po svetu postaja vedno bolj prepoznan in priljubljen, vendar pa je marsikje, tudi pri nas, viden v napačni luči.

V slovenski prestolnici se poleti sicer veliko dogaja, posebej izpostavljeni pa so urbani dogodki na prostem, z drugačnim programom in vabljivo dodatno ponudbo. Hotel Park ima rad dogajanje, umetnost in umetnike, ples in glasbo. Ima rad življenje. Prav zato in tudi zaradi svoje lokacije, tako blizu centra pa vendarle dovolj odmaknjen od hrupa, obdan s prijetno zeleno okolico in prostorom za druženje, je idealna izbira za dogodke, kot je plesno akrobatski spektakel s plesnimi zvrstmi, ki so med mestnim prebivalstvom vedno bolj priljubljene in iskane. Svoje gotovo doda tudi simpatičen letni vrt hotelske restavracije s pestro gostinsko in kulinarično ponudbo, seveda pa ne gre brez osvežilnih koktejlov, ki se v teh vročih dneh priležejo bolj kot karkoli drugega.

»Hotel Park živi z mestom, podpira kulturo, umetnost in se trudi, tako hotelskim gostom kot prebivalcem in ostalim gostom, ponuditi vedno nekaj zanimivega, novega. Tudi ta plesni spektakel, ki ga pripravljamo v petek,  se  bo zgodil z namenom popestriti dan na Taboru,  predstaviti to zvrst umetnosti na drugačen način  in predvsem (z)rušiti predsodke tega plesa. S plesnim studiem Mademoiselle smo že sodelovali in zato z gotovostjo lahko rečem, da bo dogodek v petek poseben in priporočam obisk«, je povedala Urša Malovrh, pomočnica direktorja.

Na ploščadi pred hotelom Park, si boste v petek lahko ogledali več nastopov s plesom ob drogu, katere bosta izvedli Tina in Lucija iz plesnega studia Mademoiselle. Obe sta izkušeni inštruktorici plesa ob drogu že več let, njuno poučevanje in tudi nastopanje pa sta nekaj posebnega, saj se obe ponašata z zanimivom stilom plesnega izražanja, svoje pa doda tudi njuna neverjetno pozitivna energija, s katero navdušujeta in motivirata svoje tečajnice. V Parku bosta Mademoisellki prvič nastopili v čisto novi kolekciji športnega spodnjega perila slovenske blagovne znamke MilaKrasna , ki je med drugim oblekla tudi nastopajoče v oddaji Znan obraz ima svoj glas.

Tina Perko, ki je sicer lastnica plesnega studia Mademoiselle, se v zadnjih letih uveljavlja tudi kot organizatorka in promotorka plesa ob drogu in se kot žirantka udeležuje številnih tekmovanj. Eden njenih večjih projektov je mednarodno tekmovanje v plesu ob drogu The art of Pole Dance, ki poteka vsako leto novembra. Lanskoleten dogodek je bil zelo odmeven, saj je na njem kot gostja nastopila tudi ena najbolj vidnih plesalk v drogu na svetu, Anastasia Sokolova. Tudi na letošnjem dogodku bodo prisotne zvezde svetovnega formata, pravzaprav kar dva izmed najboljših »pole dance performerjev« na svetu. Kdo to je, bodo organizatorji razkrili prav na petkovem dogodku pred hotelom Park.

Svoje plesno znanje bodo na plesnem spekaklu predstavile tudi Tease dance group iz Ljubljane. Dekleta povezuje ljubezen do plesa, glasbe in zabave, pri njihovih nastopih pa je stol (chair) praktično nepogrešljiv plesni rekvizit.

Na dogodku bo nastopila tudi plesna skupina Friday Mob, ki jo sestavljajo tečajniki Studia Dansa.

Plesni studio Mademoiselle bo na dogodku ekskluzivno predstavil tudi urbano plesno disciplino, ki v Sloveniji vsaj uradno še ni prisotna. Za katero vrsto plesa točno gre, bodo organizatorji razkrili na dogodku samem.

Plesni spektakel bo povezoval Dušan Tomič – Dule, slovenski stand up komik leta2011, sicer pa vsestranski umetnik, poznan kot stand up komik, moderator, imitator in še bi lahko naštevali.

Za glasbeno kuliso bo skrbel DJ Yoco, ki je znan po zelo raznolikem glasbenem izboru, tako da bo na dogodku poskrbljeno za vse glasbene okuse.

Organizatorji računajo na visoko udeležbo meščanov, obiskovalcev Ljubljane in turistov, saj bodo le z množično podporo zares lahko rušili predsodke in Ljubljani in njenim prebivalcem pokazali, da je ples ob drogu ena najlepših a hkrati tudi zelo zahtevnih plesno – športnih dejavnosti.