Po 1.500 km po Jugi #StandUpMaratonec kot nov!

19. 6. 2019
Deli

Andrej Težak Tešky je sinoči pod krošnjami v Tobačni sklenil enomesečni dobrodelni tek po bratski soseščini, na katerem je spet nabiral prispevke za otroke v stiski. Na cilju so ga ob množici navijačev pozdravili tudi Boštjan Gorenc Pižama, Tin Vodopivec, Sašo Stare, Rok Škrlep, Marko Žerjal, Jan Kreuzer, Stefan Šumanac, Lucija Ćirović, Perica Jerković in mnogi prepoznavni soustvarjalci zabavnega dela domače pop kulture.

Vsako spodobno 'mašino' je treba po nekaj tisoč kilometrih peljati na temeljit servis ... Kaj pa Teškega? On je bolj kot lada niva: pošraufaš, če oz. kaj poči. No, na srečo tokrat ni nič počilo, si bo pa enomesečni tek in zabavanje bratske soseščine zapomnil po številnih dogodivščinah in toplih ljudh, ki so ga spremljali vse do cilja.

»Super se je bilo srečati s številnimi prijatelji komiki, ki so nastopili z mano, najbolj pa sem vesel, da sem imel ob sebi res dobro ekipo: moja Nika, Vid Korotaj, Simon Jurmić in Fiko Dela Vega so poskrbeli, da na poti nisem bil lačen –nekajkrat sem jim tudi pokazal, česa sem se naučil v Masterchefu – za vsakodnevne masaže in da je bila naša hiša na kolesih vedno na pravi poti,« je na cilju povedal Tešky in dodal, da je med potjo že sestavil načrt za naslednji nori dobrodelni podvig. »Še prej pa nas seveda čaka Festival Panč, ki bo letos ob koncu avgusta ljubljanski grad prvič zasedel za kar 6 dni. Program sva s Tinom že sestavila in ga razkrijeva v naslednjih dneh.«

   

  
Posebnost letošnje epizode projekta #StandUpMaratonec III – Po Jugi je bila tudi ta, da je ekipa donacije v vsaki državi predajala lokalnim organizacijam, ki pomagajo otrokom v stiski, v Sloveniji za Botrstvo, predstavnice Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje pa so se Teškemu za dobro delo zahvalile že s tretjo punčko iz cunj, tako da ima doma že celo družinico.

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec