Po največjem in najboljšem panču doslej – z besedo in fotografijo!

Po največjem in najboljšem panču doslej – z besedo in fotografijo! (foto: Marko Alpner) Marko Alpner
27. 8. 2015

Največji festival stand-up komedije v tem delu Evrope je v petih dneh gostil 29 komikov iz 12 držav, zapomnili pa si ga bomo tudi po nastopih Michaela Mittermeierja, Marcela LuConta, Igorja Meersona in Francesca De Carla.

8. Panč, ki je na Ljubljanskem gradu kraljeval od sobote, 22. do srede, 26. avgusta je ponovno pritegnil veliko pozornost medijev in z odličnim obiskom dokazal, da stand-up ni po naključju najbolj živahen del domače pop kulture.

Še posebno pa veseli dejstvo, da domači komiki kvalitetno ne zaostajajo za vodilnimi francoskimi, ruskimi, nemškimi in italijanskimi mojstri, ki osvajajo Evropo s podporo ikon, kot je Eddie Izzard. Ja, Slovenci smo v zadnjem desetletju zgradili močno stand-up sceno, ki nam jo lahko zavidajo kulturno najmočnejše evropske države, komiki, kot so Boris Kobal, Perica Jerković, Tin Vodopivec in Martina Ipša pa imajo močne baze navijačev in so bili ponovno med najbolj privlačnimi nosilci programa.

PRIHAJA NOV VAL KOMIKOV

Od medijsko manj opaznih imen odlično rapredujejo Gašper Bergant, Uroš Kuzman, Rok Bohinc in Jernej Celec, s posebnim črnim humorjem si svojo nišo na sceni gradi Aleš Sečnik, najbolj vroče novo ime pa je mlada nada Eva Virc, ki dobro izkorišča ponujene priložnosti in ima vse možnosti, da se razvije v odlično komičarko.

Prvo ime letošnjega Panča je bil seveda nemški prvokategornik Micheal Mittermeier. Komik, ki je v minulih desetletjih zaznamoval zabavni program nemških televizij in doma polni stadione, je tik pred premiero novega šova obiskal Slovenijo, ker pravi, da na takšnih majhnih nastopih na zanj novih trgih najbolje testira svojo formo. No, po videnem še nekaj časa ne bo potreboval kondicijskega trenerja.

Zadnji večer je ponudil še dva izjemna gost, ob vedno izvrstnem Ivanu Šariću, je Panč obiskal tudi najbolj vroč italijanski komik, Rimljan Francesco De Carlo. Že noč prej so obiskovalcem pod kožo zlezli izvenserijski Marcel Lucont (v to kategorijo sodi tudi zelo samosvoj Yasin Belhousse), Igor Meerson in Katerina Vrana. Vsi trije so se dobro pripravili na obisk Ljubljane in navdušili tudi z velikimi odmerki lokaliziranih in prav za slovensko občinstvo pripravljenih zabavnih domislic.

NE SPREGLEJTE: 3 JESENSKE PREMIERE

Panč se februarja vrača z zimsko izdajo, še prej pa se pocrkljajte s šopkom novih komičnih predstav. Prvi se bo z monokomedijo 'Zgodovina selfie butla' 1. oktobra v Siti teatru predstavil Perica Jerković. Za njim prihaja skupni projekt Borisa Kobala in Tina Vodopivca 'Staro za novo', svoj prvi veliki šov 'Deseti brat stand-up komedije' pa bo konec jeseni predstavil tudi Andrej Težak - Tešky.

Značke: 2015 Panč

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri