Po petih letih odmora je Bruce Springsteen za junij napovedal izid novega albuma

Po petih letih odmora je Bruce Springsteen za junij napovedal izid novega albuma (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
28. 4. 2019

Ameriški rockovski zvezdnik Bruce Springsteen je za 14. junij napovedal izid novega albuma. Album z naslovom Western Stars, ki bo prvi po petih letih, bo po njegovih besedah povratek k njegovim značilnim ameriškim razmišljanjem. Navdihnile so ga južnokalifornijske pop klasike 60. in 70. let minulega stoletja, je razkril.

Na Springsteenovem 19. studijskem albumu bo po pisanju francoske tiskovne agencija AFP 13 pesmi. Vključeval bo "vrsto ameriških tem, avtoceste in opuščene prostore, osamljenost in skupnost ter stalnost doma in upanja," je povedal 69-letni glasbenik iz New Jerseyja.

Naslovnico albuma krasi podoba konja z bleščeče rjavo dlako, ki galopira po puščavi proti horizontu. Prva pesem z albuma z naslovom Hello Sunshine je na spletu že dostopna od četrtka.

Western Stars bo Springsteenov prvi studijski album po letu 2014, ko je izšel High Hopes. Pred tem je leta 2012 izšel album Wrecking Ball. Album Western Stars sicer prihaja nekaj mesecev zatem, ko je glasbenik zaključil s svojimi zelo uspešnimi nastopi na Broadwayju. Tam je nastopal v solistični in akustični različici, v intimnem vzdušju s kitaro, klavirjem in zgodbami.

Njegov nastop, ki je sedaj dostopen na Netflixu, je bil eden najbolj priljubljenih na Broadwayju, pri preprodajalcih se je cena vstopnice zanj povzpela celo na 1000 dolarjev.

Ameriški rocker evropskih korenin, ki se ga je prijel vzdevek The Boss, je sicer prepoznaven tako po rockovskih skladbah kot skladbah s prvinami folka. Med skoraj 20 studijskimi albumi je največji uspeh dosegel s ploščama Born to Run (1975) in Born in the U.S.A. (1984), skupaj pa je prodal več kot 135 milijonov plošč po svetu.

Poleg naslovnih skladb z omenjenih plošč so med njegovimi uspešnicami tudi Dancing in the Dark, I'm on Fire, Glory Days in The River. Leta 2016 je objavil avtobiografijo Born to Run, v kateri je na več kot 500 straneh poleg poti do slave odstrl tudi temačna stanja in bolečine, iz katerih je nastala vrsta pesmi. Knjiga je prevedena tudi v slovenščino. 

Priporočamo