Po Slovenski spet vozijo mestni avtobusi

1. 9. 2015

S 1. septembrom se skozi središče glavnega mesta ponovno vozijo avtobusi, a bo teh nekaj manj kot pred novo mestno ureditvijo. Novo je tudi to, da po preurejenem delu Slovenske ne bodo več vozili taksiji. Slednji bodo na svoje stranke čakali na obrobju Slovenske, kjer je zanje urejenih kar 20 parkirnih mest.

Hitrost bo na tem delu ceste omejena na 30 km/h, znova bodo vozili nekateri mestni avtobusi in vozila z dovolilnicami MOL za Slovensko cesto.

  • Po Slovenski cesti ponovno vozili avtobusi na sedmih linijah: 1(1D), 2, 6 (6B), 9, 11 (11B), 14 (14B) ter 18 (18L). Linije, ki ostajajo na Slovenski cesti, so izbrane po kriteriju najvišjega števila potovanj potnikov in števila prestopanj. Izbrane linije zajamejo 80 odstotkov potnikov, ki prestopajo v središču mesta.
  • Na Bleiweissovo in Gosposvetsko cesto bodo preusmerjene linije 3, 19I, 19B ter 27.
  • Liniji 51 in 56 bosta preusmerjeni na traso Gosposvetska – Bleiweisova – Tržaška z možnostjo prestopanja na Bleiweisovi (postajališče Tivolska).

Slovenska cesta, nove linije

Več na povezavah

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri