Pobesneli Max se vrača s Cesto besa!

2. 4. 2015

Režiser George Miller, ki se je domislil post-apokaliptičnega žanra in je ustvaril legendarno franšizo Mad Max, nas v Pobesnelem Maxu: Cesta besa vrača v svet cestnega bojevnika Maxa Rockatanskyja.

Tega preganja njegova divja preteklost in je prepričan, da bo preživel edino, če se po svetu potika sam. Vseeno pa se s skupino, ki se prebija prek pustinje v bojnem vozilu, za katerega krmilom sedi elitna carica Furiosa. Pobegnejo iz Citadele, ki jo ustrahuje Immortan Joe, kateremu so odvzeli nekaj nenadomestljivega. Besni poveljnik zbobna vse svoje čete in upornike neusmiljeno preganja v skrajno napeti Cestni vojni.

V naslovni četrtega Pobesnelega Maxa igra Tom Hardy (The Dark Knight Rises), poleg njega pa še oskarjeva nagrajenka Charlize Theron, Nicholas Houl, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones, Josh Helman, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough, Zoë Kravitz, Abbey Lee, Courtney Eaton, John Howard, Richard Carter, kantavtor iOTA, Angus Sampson, Jennifer Hagan, Megan Gale, Melissa Jaffer, Melita Jurisic, Gillian Jones in Joy Smithers.

Z oskarjem nagrajeni George Miller (Happy Feet) režira po scenariju, ki ga je spisal z Brendanom McCarthyjem in Nicom Lathourisom, film pa skupaj z dolgoletnim producentskim partnerjem, oskarjevim nominirancem Dougom Mitchellom tudi producira. Izvršni producenti so P.J. Voeten. Iain Smith, Graham Burke in Bruce Berman.

Izza kamer so sodelovali še z oskarjem nagrajeni direktor fotografije John Seale, scenograf Colin Gibson, montažerka Margaret Sixel, z oskarjem nagrajena kostumografinja Jenny Beavan in koodinator kaskaderjev Guy Norris.

V kinu od 14. maja. V vseh Cineplexxih in ljubljanskem Kinu Bežigrad.

Info!

Režija: George Miller

Scenarij: George Miller, Brendan McCarthy, Nick Lathouris

Igrajo: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Zoë Kravitz in drugi

Žanr: Akcijsko-pustolovski triler

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri